Bøger / skønlitteratur / roman

Skeletkysten


Beskrivelse


Juan Cabrillo og hans skib Oregon redder en båd, der er under beskydning ved Afrikas kyst. Den søgte efter et sunkent skib med en diamantskat. Hvem vil forhindre eftersøgningen og hvorfor blev en fisker angrebet af kæmpemæssige metalslanger?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2009

af

af

Per Månson

d. 3. feb. 2009

En roman for nok især mandlige spændingslæsere, der nok skal sælge sig selv på forfatternavnet og et fængende omslag.

Cussler har skrevet over 30 spændingsromaner og er ved siden af marinebiolog. Du Brul har også skrevet (ikke oversatte) spændingsromaner og var medforfatter på Cusslers Den gyldne buddha, 2007. Sloane Macintyre leder efter et vrag fra 1896, der skulle være forulykket udfor Namibia - angivelig med en last af rådiamenter. Hun jagtes af skurke, der ikke vil have hende til at snuse rundt i området, men får assistance af et privat redningsselskab. Det bliver en kamp på liv og død med miljøfanatikere, der vil skabe en kunstig katastrofe for at åbne verdens øjne. Bogen er elementært spændende hele vejen igennem, men har nok speciel appeal til legesyge mænd, der fascineres af fantastiske maskiner og våben.

Teknik-thrillerfreaks har også bl.a. Michael Crichton, mens det maritime minder mere om MacLean og Bagley, som Cussler dog slår med flere boglængder.

En glimrende og spændende thriller mest for mænd.


Børsen

d. 20. feb. 2009

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 20. feb. 2009