Bøger / faglitteratur

Introduktion til den tibetanske diamantvejsbuddhisme


Beskrivelse


Gennemgår den tibetanske diamantbuddhismes udviklingshistorie, livsanskuelse, belæringer, praksisser og anvendelighed i en vestlig sammenhæng. Omtaler bl.a. buddhismens syn på parforhold og seksualitet, forholdet til døden, og buddhismens forhold til krig og vold, men først og fremmest drejer det sig om læren om og indsigt i sindets natur.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 20. okt. 2017

Håndbog i den tibetanske diamantvejsbuddhisme, dens udviklingshistorie, livsanskuelse, belæringer, praksisser og etablering i Vesten. Til interesserede i buddhisme som religion og filosofi.

I 1969 mødte Lama Ole og Hannah Nydahl Karma den 16. Karmapa og bragte efter 4 års studier buddhismen til Vesten. Denne bog gennemgår den tibetanske diamantbuddhismes historie, grundlag og anvendelighed i en vestlig sammenhæng, og den omtaler bl.a. også buddhismens syn på parforhold og seksualitet, forholdet til døden, og buddhismens forhold til krig og vold. Men først og fremmest drejer det sig om læren om, og indsigt i sindets natur. Jytte Valdborg Nielsen er cand.psych. og praktiserende buddhist.

Den overvejende teoretiske bog om den tibetanske diamantvejsbuddhisme er til dem, der vil have indsigt i buddhismens historiske udvikling, centrale belæringer, ritualer og begreber om sindets natur.

Lær at meditereVisdom med glædeBuddha & kærlighedenBuddhisme - introduktion og tekster er en grundbog i meditations-teknikker fra den tibetanske Mahayana tradition. Visdom med glæde er en praktisk håndbog i hvordan indsigt og buddhistisk praksis anvendes i forhold til hverdagslivets udfordringer. Ole Nydahl har i 2016 udgivet bogen Buddha og kærligheden. Buddhisme - introduktion og tekster er en introduktion til buddhismens historiske udvikling, udbredelse og centrale forestillingerLær at meditere er en grundbog i meditations-teknikker fra den tibetanske Mahayana tradition. er en praktisk håndbog i hvordan indsigt og buddhistisk praksis anvendes i forhold til hverdagslivets udfordringer. Ole Nydahl har i 2016 udgivet bogen Buddha og kærligheden. Buddhisme - introduktion og tekster er en introduktion til buddhismens historiske udvikling, udbredelse og centrale forestillingerLær at meditere er en grundbog i meditations-teknikker fra den tibetanske Mahayana tradition. Visdom med glæde er en praktisk håndbog i hvordan indsigt og buddhistisk praksis anvendes i forhold til hverdagslivets udfordringer. Ole Nydahl har i 2016 udgivet bogen Buddha og kærligheden. Buddhisme - introduktion og tekster er en introduktion til buddhismens historiske udvikling, udbredelse og centrale forestillingerLær at meditere er en grundbog i meditations-teknikker fra den tibetanske Mahayana tradition. Visdom med glæde er en praktisk håndbog i hvordan indsigt og buddhistisk praksis anvendes i forhold til hverdagslivets udfordringer. Ole Nydahl har i 2016 udgivet bogen Buddha og kærligheden. er en introduktion til buddhismens historiske udvikling, udbredelse og centrale forestillinger.