Bøger / faglitteratur

Isabellas store bog om køkkenhaven : fra første spadestik til sidste bærhøst


Beskrivelse


Måned for måned beskrives et års arbejde i en overvejende økologisk nyttehave med grøntsager, frugter og blomster. Med plantegninger, råd om dyrkning og enkelte opskrifter samt en plantekalender og planteguide.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2011

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 17. mar. 2011

Bogen indbyder til lystlæsning, og haveejere, nye som mere erfarne, kan hente inspiration til at efterligne bogens haveplan i større eller mindre grad, selv om den for den helt uerfarne haveejer vil være en stor mundfuld at eftergøre i sin helhed.

Den romantiske engelske cottage garden og den ornamentale køkkenhave har influeret på havens udformning. Den er anlagt med hovedvægten på den spiselige have, men med et smukt indslag af blomster og buske. Måned for måned gennem et år følger vi arbejdet i en 100 m2 kolonihave, der så vidt muligt dyrkes efter økologiske principper. Hvert kapitel indeholder en plantegning med status over de 13 bede, og personlige betragtninger blandes med praktiske anvisninger på den enkelte måneds gøremål. Der er også blevet plads til nogle få opskrifter baseret på havens afgrøder. En liste over planterne i de enkelte bede og en planteguide med beskrivelse af planterne afslutter bogen. Lige så væsentlig som teksten er de mange smukke farvefotos af hele haven eller udvalgte dele af den, som i høj grad indfanger havens atmosfære gennem året.

Bogen er et indbydende supplement til de egentlige havehåndbøger, og den er mere praktisk anvendelig end fx Vores køkkenhave, 2010 i to bind.

En smuk og inspirerende havebog, der måned for måned i tekst og atmosfærefyldte farvefotos giver et indtryk af arbejdet i en køkkenhave med et romantisk præg.


Politiken

d. 7. maj 2011

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 7. maj 2011