Bøger / faglitteratur / fotografier

Israel : 40 år med fugle og kamera


Beskrivelse


Fotograf Klaus Bjerre har besøgt Israel i 40 år, på alle årstider, og fotograferet fugle - fra Rødehavet og ørkenen i syd, til bjergene i nord. 500 millioner fugle trækker gennem landet to gange om året.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2017

af

af

Søren Møller

d. 22. maj 2017

En flot fuglebog for ornitologer og rejsende i Israel, som har fokus på landets natur.

Der er tre hoved-ruter for trækfugle fra Afrika til Europa: Den vestlige over Gibraltar, den midterste fra Tunis til Italien, og den østlige, som går gennem Israel. Her passerer hvert forår og efterår 500.000 fugle gennem landet. Bogens forfatter og fotograf har besøgt Israel i 40 år, på alle årstider, og fotograferet fugle, - fra Rødehavet og ørkenen i syd, til bjergene i nord. Her er billeder af småfugle, storke, terner, rovfugle m.m. Flere af vores danske fuglearter genkendes på fotografierne, fordi de rejser den vej. Nogle af farvebillederne viser landskaber. Men de fleste viser fugle, fotograferet i luften, eller på jorden, imens de hviler eller fouragerer. Nogle af billederne er taget ovenfra på ture med et fly. Til alle fotos er der korte tekster om arterne og lidt om deres adfærd.

Flot fotografering, der giver et meget levende billede af fugletrækket igennem Israel.

Der er gennem tiden udkommet flere danske fuglebøger, hvis dækningsområde også omfatter Middelhavs-landene og Israel, bl.a. Fugle i Europa med Nordafrika og Mellemøsten, - som mere systematisk medtager og beskriver alle Israels fuglearter, og gør det muligt at bestemme dem, som man kan se på en rejse i landet.