Bøger / faglitteratur / kogebøger

Italiens hjerte : mad og mennesker : 80 opskrifter og besøg hos små passionerede fødevareproducenter


Beskrivelse


Egnsbeskrivelser og madopskrifter fra den italienske region Umbrien.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2012

af

af

Kent Skov

d. 3. maj 2012

Bogen henvender sig til de mange italiensrejsende og madinteresserede, der vil hente inspiration og prøve et nyt mindre befolket område hvis popularitet stiger.

Flot og indbydende bog om Umbrien, naboprovinsen til Toscana beliggende midt i Italien inde i landet og derfor også kaldt "Italiens grønne hjerte". Bogens ene del er en beskrivelse af Umbriens særlige karakteristika, landskabet, fødevareproduktionen med vine, kød, oste og grøntsager, som asparges, svampe og trøfler, økologisk melproduktion og markeder - suppleret med småportrætter af menneskene, der producerer herlighederne. Men fx om også et dansk-italiensk restauratørpar, der har etableret sig i området med en restaurant og kogeskole. Den anden hoveddel af bogen består af opskrifter på typiske umbriske retter inden for alle dele af et italiensk måltid fra antipasti til dolce, ost og brød baseret på egnens råvarer, suppleret med fisk fra Venedig eller Livorno. Bogen er rigt forsynet med fine, stemningsfulde fotos, der dels understøtter teksten og dels udgør en selvstændig visuel del om området, menneskene og maden. Forfatterparret danner også par privat og er hhv. boligjournalist/forfatter og fotograf.

Bogen minder om lignende bøger om andre områder fx af Grøndahl, Harder, Tesio og Rie Boberg. LSK har bl.a. også udgivet den livstilsorienterede bog Drømme om Italien.

Flot og indbydende bog med egnsbeskrivelser og madopskrifter fra den knapt så kendte og turistprægede italienske region med de mange kvaliteter.