Bøger / faglitteratur / kogebøger

Simpelthen italiensk


Beskrivelse


Opskrifter til italienske retter både til begynderen og den erfarne kok.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 9. sep. 2011

Fra forordet :"En bog til alle dem, som gerne vil kunne lave vaskeægte italiensk mad" - og det uanset om man er en øvet kok eller nybegynder.

Italienske Antonio Carluccio er en af de helt store kokke. Han er kendt fra tv-programmer for britisk tv, han har haft sin egen anerkendte restaurant i London, han har udgivet mange bøger og er i det hele taget en god ambassadør for italiensk madlavning. Bogen består af en samling af hemmeligheder og tips, som han har samlet i de sidste 50 år. Det er ofte traditionelle italienske opskrifter, mange er klassikere med et twist eller en ny smagsnuance, nogle er hans egne opskrifter, og fælles for dem alle er, at de er lette at lave. Hans udgangspunkt for madlavning er, at det skal være enkelt, og at man skal bruge de bedst mulige ingredienser. Vi kommer hele registret rundt: forretter, salater, supper, pasta, fisk, kød, grønsager og desserter. De fleste af ingredienserne kan fås overalt, bortset fra enkelte, som kun kan fås i specialforretninger. Imellem opskrifterne er der tips, som Carluccio har samlet op i sit lange liv, og forslag til, hvad man kan bruge eventuelle rester til.

Italiensk madlavning er et emne, vi har meget om. Udover A. Carluccios egne bøger er der i de senere år blandt andet kommet Sølvskeen, 2007 og Moderne italienske retter fra 2010.

En meget lækker og inspirerende kogebog, hvor bare det at læse i bogen får mit mundvand til at løbe. En kogebog som jeg varmt vil anbefale til både nybegynderen og den mere erfarne kok.


Berlingske tidende

d. 4. dec. 2011

af

d. 4. dec. 2011