Bøger / skønlitteratur / roman

Italiensrejsen : en kærlighedshistorie om at dø


Beskrivelse


En dansk mand og en tysk kvinde mødes på en restaurant i London og forelsker sig, selv om de begge er gift. De bliver dog skilt og gift med hinanden og planlægger en stor Italiensrejse, da hun får konstateret kræft.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. mar. 2006

af

af

Lene Hedengran Jacobsen

d. 27. mar. 2006

En stærk og betagende fortælling om et kærlighedsforhold mellem en dansk mand og en tysk kvinde, der mødes, mens de begge er gift. De mødes på en restaurant i London, og han følger hende til Spanien, hvor hun sammen med sin mand har en butik. De befinder sig et kort stykke tid i Rom, og bliver derefter gift med hinanden. De drømmer om at komme tilbage til Italien sammen. Da alt er klar til drømmerejsen, bliver hun uhelbredeligt syg af kræft. Det er en stærk beretning, hvor der veksles meget i tid. Tiden efter kræften er konstateret er skrevet i sort tekst, de første par linjer i hvert kapitel omhandler nuet og derefter beskrives deres tidligere forløb op til opdagelsen af sygdommen. Tiden fra det første møde og frem er skrevet i grøn tekst. Denne opdeling gør det lettere at holde styr på tiden, og handlingen mødes i slutningen af beretningen. Det er en livsbekræftende fortælling, hvor især tiden "i sort" er meget indlevende fortalt. Det er forfatterens personlige oplevelse, da hans kone blev ramt af kræft, lige inden de skulle på en længere rejse rundt i Italien, der ligger til grund for historien.


litteratursiden.dk

d. 26. juni 2006

af

af

Birgit Kringelbach

d. 26. juni 2006

Sorgterapeutisk roman om at finde og miste sin elskede. For et kort øjeblik at opleve den store lykke sammen i Rom, senere at køre træt i hverdagen i Sydspanien og til sidst forsoningen. Hvad skete de...


Politiken

d. 20. maj 2006

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 20. maj 2006