Bøger / faglitteratur / noveller

Jagtbreve og Nye jagtbreve


Beskrivelse


Om natur og dyreliv i Småland, Jylland, Norge og på de amerikanske sletter i slutningen af 1800-tallet.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2013

af

af

Per Månson

d. 6. nov. 2013

Læsere af Tom Buk-Swientys nye Kaptajn Dinesen vil nok gerne læse Dinesen/Boganis egne værker, men ellers er bogen for jagt- og naturinteresserede.

William Dinesen (1845-1895) er især kendt for denne bog og for datteren, Karen Blixen. En nylig udgivet biografi viser dog mange andre sider, og med den in mente udvider læsningen af jagtbrevene sig. Egentlig består bogen af små stykker naturoplevelser skrevet til Politiken som en datidens Søren Ryge, men han bruger dem også til at reflektere over det eventyrlige liv, han havde ved siden af de stille naturstunder under krig og revolution. Han skriver meget præcist og poetisk om en tid, hvor man gik ud efter både tjur og urhøns, og for ham er jagt også fiskeri, og han gør meget ud af at videregive tips & tricks, som vi siger i vore dage.

Sproget er bibeholdt fra originaludgaven og de mange senere, men denne nye udgave udmærker sig fra de andre ved illustrationerne, der denne gang er af mesteren Johannes Larsen.

En måske lidt bedaget klassiker, der nok skal få nyt liv i slipstrømmen efter Kaptajn Dinesen.


litteratursiden.dk

d. 7. jan. 2014

af

af

Beth Høst

d. 7. jan. 2014

En samling levende skildringer fra skov, mark, strand og vand skrevet af en engageret naturelsker, nemlig Wilhelm Dinesen. De er over hundrede år gamle, men de kunne være skrevet i går. Wilhelm Dines...


Weekendavisen

d. 17. jan. 2014

af

af

Synne Rifbjerg

d. 17. jan. 2014


Kristeligt dagblad

d. 21. jan. 2014

af

af

Bo Hakon Jørgensen

d. 21. jan. 2014


Jæger

Årg. 23, nr. 1 (2014)

af

af

Steen Axel Hansen

Årg. 23, nr. 1 (2014)