Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jagten på Joe


Beskrivelse


Sille vil gerne kunne købe mange julegaver, så hun finder et fritidsjob. Men det er svært at nå det hele: skole, familien, veninderne og kæresten Lukas. Søren på arbejde ser jo også lidt sød ud.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2012

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 4. juni 2012

4. del i serien Kys og kanel for piger i alderen 11 til 14 år. Forsiden er farvestrålende, skæv og sød og skal nok friste på hylderne.

Et sted i bogen konstaterer hovedpersonen Sille, at det sværeste er at få fat i en kæreste, men DET bagefter er heller ikke til at finde ud af. Hun står nemlig selv i den suppedas til op over begge ører med et lidt halvhjertet forhold til klassekammeraten Lukas, mens veninden Ginny kun tænker på, hvordan hun skal gafle sine storebrødres ven Joe. Sille har faktisk slet ikke tid til at have en kæreste, for nu har hun også et fritidsjob oveni skolen, familien, veninderne, og Lukas har sin sport. De ender da også med at slå op i al fredsommelighed, mens det tegner lysere for Ginny. Bogen går med beskrivelser af Silles hverdag, tanker og venindesnak, og ind i mellem føles det lidt, som om handlingen kører lidt i tomgang, men den giver et kik ind i et helt almindeligt og ret realistisk pigeliv i Danmark nu med shopping, angry birds og travle forældre og små afstikkere ind i voksenlivets fristelser og faldgruber. Sproget er rapt og nutidigt, og bogen er hurtigt læst.

Camilla Wandahls Veninder for altid-serie, Gitte Løkkegaards Knus-klubben, og Mette Finderups bøger om Emmy er i samme boldgade med samme læserskare som målgruppe.

Det er ikke den bedste bog i serien, men jeg er sikker på, at læserne nok skal hænge på og genkende en masse fra sig selv i denne beskrivelse af et teenliv anno 2012.