Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jagten på robotten


Beskrivelse


Jens og Kris vil opfinde en robot med muskler og det hele. De vil vinde en konkurrence, men nogen forsøger at stjæle robotten. Mon det lykkes for dem?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2011

af

af

Vibeke Axelsen

d. 14. okt. 2011

Bogen henvender sig til børn fra ca. 10 år, der dels kan lide at læse krimigenren og dels kan lide serien Let-krimi. Denne bog er nr. 33 i denne serie, og den er mellemste sværhedsgrad (lix 13).

Forfatteren har skrevet mange børnebøger - også flere titler i denne serie. Denne handler om to drenge Jens (jeg-fortæller) og Kris, der er venner. De holder af at opfinde, og de vil opfinde en robot, der kan en masse. De vil deltage i en konkurrence i USA. De bliver nødt til at få hjælp, så selvom de egentlig helst ville holde det helt hemmeligt, må de spørge nogen. Bl.a. spørger de deres nye vikar. Han er meget interesseret - den drevne krimilæser vil straks fange sporet, at han er overinteresseret - og det bliver da også fatalt. Heldigvis bliver deres smukke, dygtige og søde klassekammerat Tina også lidt indblandet, hvilket er heldigt for drengene til sidst. Der er flere modstandere såsom den skaldede pedel og efterfølgere i bil. Handlingen er hele vejen fremadskridende i tid, sproget er med megen letforståelig dialog, og genrens kendetegn er der. For- og bagside lover spænding og holder løftet.

Selvom bøgerne i serien er afsluttede, selvstændige historier, ligner denne bog de andre med hensyn til layout, genre, længde og sværhedsgrad.

Mange børn elsker at opfinde ting, der kan noget. Denne bog indeholder denne drøm om at gøre noget sådant, så hvis man både er til krimilæsning og glad for at finde på, vil man få fuld valuta for pengene ved at læse denne bog.


Proxima

Nr. 98 (2013)

af

af

Lise Andreasen

Nr. 98 (2013)