Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mord på toppen


Beskrivelse


Augusta og Alfred skal deltage i "Toppen" - et særdeles brutalt talentshow, hvor kun de, der vil løbe linen helt ud, har en chance. Talent betyder ikke så meget, men selvtillid, charme og selviscenesættelse tæller.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2013

af

af

Jesper Holtoug

d. 10. juni 2013

En pop-dramatisk historie om talentshows, som især henvender sig til aldersgruppen mellem 10 og 14 år. Mest til fornøjelseslæsning.

En karikeret fortælling om et talentshow, hvor nogle unge mennesker med alle midler forsøger at fighte sig til berømmelse. Sangstemme og talent er underordnet. Det hele handler om drama og selviscenesættelse. Med referencer til især X Factor-programmet skrues der så voldsomt op for effekterne, at historien nærmest fremstår som en parodi. Det særdeles tynde krimi-plot i fortællingen berettiger næppe bogen til at indgå i en krimi-serie. Historien er let at læse og figurerne helt éndimensionale i deres næsten tegneserieagtige karakterer. Miljøbeskrivelsen er stærkt overdrevet, og der er næppe tvivl om, at fortællingen ønsker at moralisere negativt over fænomenet talentshows.

Der findes ikke mange børne/ungdomsbøger, som omhandler problematikken omkring talentshows, men Kirsten og Morten Ahlburgs Talent fra 2009 har nogenlunde samme målgruppe, samme sværhedsgrad og strejfer nogle af de samme temaer, uden dog at have helt samme karakter af karikatur, som den her anmeldte.

Et fascinerende og meget populært tema tages her under behandling i dramatisk form. Temaet er relevant og absolut værd at diskutere, men her sker det så overdrevet og så negativt ladet, at der ikke levnes plads til selvstændig refleksion. Drømmen om at blive kendt og berømt tages ikke alvorligt, men bliver snarere nedgjort i denne historie.