Bøger / skønlitteratur / roman

Jeg er en, der kan sige sådan!


Beskrivelse


Året er 1973. Ruth er blevet 73 år, og hendes handlekraftige datter Inge presser på for, at Ruth tager kontakt til sine søskende, som hun blev skilt fra som lille, inden det er for sent. Men er det muligt at bygge bro over de år, der er mistet?

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2019

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 15. okt. 2019

Året er 1973. Ruth er blevet 73 år, og hendes handlekraftige datter Inge presser på for, at Ruth tager kontakt til sine søskende, som hun blev skilt fra som lille, inden det er for sent. Men er det muligt at bygge bro over de år, der er mistet? For læsere af familieromaner.

Bogen er en selvstændig opfølger til Anita Furus Mit halve liv, der handlede om den jødiske flygtningepige Ruth, der som 6-årig bliver adopteret fra Rusland til Danmark. Nu er året 1973. Ruth er blevet 73 år, og hendes handlekraftige datter Inge presser på for, at Ruth tager kontakt til sine søskende, som hun blev skilt fra som lille. Ruth og Inge rejser til England for at møde Ruths storesøster, der også blev bortadopteret. Ruth kæmper med modstridende følelser. Sprogbarrierer, hendes søsters detaljerede minder om barndommen i Rusland, som hun ikke selv kan huske, og mange års adskillelse gør genforeningen svær. Og spørgsmål om deres to brødres skæbner trænger sig også på. Furu modtog Bogforums Debutantpris for "".

Fængende fortsættelse af "Mit halve liv", som sagtens kan læses selvstændigt. Furu skriver med alle sanser og formår at gøre Ruths verden levende.

Efter brandenAlle dage kommerMit halve liv handler også om de mange følelser, der opstår, når familiemedlemmer, der længe har været adskilt, genforenes. Alle dage kommer er en anden biografisk roman om en jødisk familie, der flygter til Danmark og skaber sig en ny tilværelse Mit halve livEfter branden handler også om de mange følelser, der opstår, når familiemedlemmer, der længe har været adskilt, genforenes. er en anden biografisk roman om en jødisk familie, der flygter til Danmark og skaber sig en ny tilværelse Mit halve livEfter branden handler også om de mange følelser, der opstår, når familiemedlemmer, der længe har været adskilt, genforenes. Alle dage kommer er en anden biografisk roman om en jødisk familie, der flygter til Danmark og skaber sig en ny tilværelse .


litteratursiden.dk

d. 13. dec. 2019

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 13. dec. 2019

En både fængslende, rørende og morsom roman om en moden kvinde, der overvinder sig selv og tager kontakt til den søster, hun ikke har set i 67 år. Anita Furu har skrevet en fængslende og rørende roman...


Kristeligt dagblad

d. 7. jan. 2020

af

af

Anna Møller (f. 1984)

d. 7. jan. 2020


Jyllands-posten

d. 13. jan. 2020

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 13. jan. 2020


Standart

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)

af

af

Anders Bay

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)