Personlig og bevægende biografisk roman om familien Sloma, der op gennem 1900-tallet blev udsat for jødeforfølgelser fra især russerne og tyskerne. For læsere af slægtsromaner.
Torben Sloma Jørgensen, der bl.a. var journalist og højskoleforstander, giver os her i romanform sin egen og sin slægts historie fra slutningen af 1800-tallet over 1930'erne og 2. verdenskrig frem til i dag. Historien springer i tid og sted, mens vi skiftevis følger forfatterens oldemor og sønner, der flygtede fra forfølgelser og fattigdom i Polen til Danmark, hvor de skabte sig en ny tilværelse, og hans mor, der blev gift med en dansk sømand. I et nutidsspor følger vi T.S.J. på rejse til Israel, hvor han med afsæt i sine forfædres liv og skæbne forsøger at blive klogere på sig selv.
En yderst velfortalt og tankevækkende roman, der giver sine læsere et personligt, nærmest privat, indblik i en dansk/jødisk families liv og skæbne. Forfatteren/fortælleren indskyder i løbet af romanen ofte sine egne kommentarer og spørgsmål, hvilket understreger, at skriveprocessen også har været en personlig rejse for forfatteren. Vil også være velegnet til læsekredse.
Kan sammenlignes med Måske Esther, hvor Katja Petrowskaja forsøger at samle brikkerne i hendes jødiske families historie ved hjælp af internettet og ved at rejse til de steder og byer, hvor hendes familie levede. Den er dog mere fragmentarisk og sværere tilgængelig end nærværende roman.