Bøger / faglitteratur / erindringer

Jeg er f*cking hot!


Beskrivelse


Forfatter Renée Toft Simonsen (f. 1965) fortæller med udgangspunkt i sin egen overgangsalder om varme urolige nætter, følelsesmæssige rutcheture, sårbarhed, og fornyet visdom.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. mar. 2018

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 27. mar. 2018

Overgangsalderen kan være et sveddryppende, depressivt helvede, men også en tid til mere rummelighed overfor egen sårbarhed. Med rund hånd deler forfatteren ud af erfaringer fra sit kvinde- og familieliv og psykologfaglig viden til læsere, der ønsker indsigt i og forståelse for den kvindelige overgangsalders mere personlige aspekter.

Med udgangspunkt i egen overgangsalder fortæller den 52-årige forfatter Renée Toft Simonsen med hudløs ærlighed om vågne, svedbadede nætter, bekymringer og nyt blik for egen sårbarhed. Hun fortæller om sit liv med mand og børn og ser overgangsalderen som en tid, hvor man får behov for at vise sig selv venlighed og hensyn. Og en tid, hvor man må erkende, at man ikke længere er ung, at kroppen begynder at forfalde og mændenes blikke bliver sjældnere. Formen er selvbiografiske, causerende essays hvor hendes baggrund som psykolog skinner igennem. Illustreret med vignetter og stregtegninger.

Velskrevet, fin og personlig bog om en skelsættende livsfase. Mange kvinder vil kunne genkende sig selv i beskrivelserne af besvær og bekymringer i forbindelse med kroppens forandringer, der ofte foregår samtidig med forandringer i familien og i måden, omgivelserne møder en.

Hedeturen - rejsen til et andet stedKvindevisdomLivsmodig og Kvindevisdom beskæftiger sig også med overgangsalderens personlige sider. Livsmodig er en god samtalebog om livets udfordringer efter 50-60+Hedeturen - rejsen til et andet sted og beskæftiger sig også med overgangsalderens personlige sider. Livsmodig er en god samtalebog om livets udfordringer efter 50-60+Hedeturen - rejsen til et andet sted og Kvindevisdom beskæftiger sig også med overgangsalderens personlige sider. er en god samtalebog om livets udfordringer efter 50-60+.


litteratursiden.dk

d. 31. maj 2018

af

af

Marianne Träff

d. 31. maj 2018

Hele Danmarks supermodel og brevkassemutter er fyldt 50. Nu er hun ikke længere bare hot, hun er f*cking hot – hun er kommet i overgangsalderen. Det er en smule kedeligt at læse om. Med sin letflyden...


Politiken

d. 21. apr. 2018

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 21. apr. 2018


Jyllands-posten

d. 28. apr. 2018

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 28. apr. 2018


Weekendavisen

d. 6. apr. 2018

af

af

Marta Sørensen (f. 1986)

d. 6. apr. 2018