Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Jeg er ligesom dig!


Beskrivelse


Billedbog der i mange illustrationer og kort tekst giver nogle bud på, hvorfor der er nogle der mobber og hvad der kan ske med den der bliver mobbet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juli 2002

af

af

Mads Overmark (skole)

d. 29. juli 2002

Dette er forfatterens 5. bog. Hun beskæftiger sig generelt med store emner for små børn bl.a.: Døden Hvad er døden (00/23), forfængelighed Hårbogen (96/43) og i dette tilfælde mobning. Der er skrevet rigtig mange bøger om emnet, men bogen her adskiller sig ved at være mere faglitterær i sin opbygning. Den indleder med at konstatere, at det er et held, at mennesker ikke er ens. Bagsiden af medaljen er, at forskelligheder kan give anledning til drillerier. Videre behandles forskellige årsager til mobning og afsluttende spørges, hvad man kan gøre ved problemet. Bogens disposition giver en tro på, at man i de små klasser (bh-kl. - 4. kl.) kan komme godt omkring emnet og få nogle gode samtaler. Der er ingen løftede pegefingre, fordømmelser eller hurtige løsninger. Bogen er præget af en grundlæggende tro på det gode i mennesket. På omslaget og inden i bogen er der en mængde farvestrålende tegninger af forfatteren selv. Den meget barnlige streg kan give en illusion om et barn som afsender. På bagsiden findes der et forenklet uddrag af FNś børnekonvention. Teksten består af korte sætninger med en del længere ord. Den kan ikke læses af den yngre del af målgruppen, men bør under alle omstændigheder behandles sammen med en voksen.


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juli 2002

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 29. juli 2002

Tænk, hvis alle mennesker var helt ens! Det er denne fascinerende billedbogs udgangspunkt. Bogen fortæller om mobning og respekt for andre mennesker. Den ligner i opsætning, tegnestil og layout meget forfatterens tidligere bøger, fx Hvad er kærlighed 2002. Igen har Stalfelt på sin helt egen groteske, morsomme og alligevel alvorlige måde, formået at give nogle bud på, hvorfor der er nogle der mobber og hvad der kan ske med den der bliver mobbet. Bogen kommer også rundt om flere andre ting, fx: findes der pige- og drengebakterier? Og hvad sker der, når man bliver gal? Bogen er fyldt med små farveillustrationer, der er spredt ud på siderne. De er tegnet i en enkel, udtryksfuld, næsten barnlig streg, der udvider den korte tekst og supplerer den med humor og liv. En bog der giver stof til eftertanke. Den vil helt sikkert også føre til mange samtaler mellem de der lytter, fra 5-6 år, og den der læser op Men større børn vil ikke tage skade af et lille kig i denne meget brugbare bog!.