Bøger / faglitteratur / erindringer

Jeg er Nanna : gemt væk og svigtet af det danske system


Beskrivelse


En harmdirrende beretning om en utryg og kaotisk opvækst som pleje- og institutionsbarn. Til læsere af personlige beretninger om hårde barneskæbner.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2021

af

af

Grethe Lorentzen

d. 26. maj 2021

En harmdirrende beretning om en utryg og kaotisk opvækst som pleje- og institutionsbarn. Til læsere af personlige beretninger om hårde barneskæbner.

Nanna, født Randa Hassna, er den næstældste af fire palæstinensiske søstre, der kom i familiepleje som små, da deres far slog deres mor ihjel. Her blev de udsat for vold og chikane, og for Nannas vedkommende seksuelt misbrug. Det lykkedes Nanna at komme på en børneinstitution, men hun måtte efterlade sine søstre i første omgang. Siden blev det til mange flere opholdssteder, springture og et selvmordsforsøg. Senere finder hun opbakning og mod til at lægge sag an mod plejefaderen og vinder den.

Det er en barsk beretning om gang på gang at føle sig svigtet af systemet og de voksne, der var ansat til at tage vare på et barn uden forældre. Og også en fortælling om et barn, hvis heftige temperament, oprørstrang og ukloge beslutninger skaber problemer for hende selv. Fortællingen går i mange detaljer om forfatterens dagligliv og livssituation, konflikter, nederlag, og de få opture som barn og teenager. Den kan føles lidt vel langtrukken.

Nannas søster Sapran Hassna har også fortalt om barndommen med svigt og overgreb i bogen Forbandede barndomI kærlighedens navn. TV 2 har dokumenteret søstrenes forhold i dokumentaren "Anbragt i helvede", som findes på TV 2's hjemmeside. I kærlighedens navn er en dokumentarisk roman om 13-årige Miriam, der bliver anbragt på en institutionNannas søster Sapran Hassna har også fortalt om barndommen med svigt og overgreb i bogen Forbandede barndom. TV 2 har dokumenteret søstrenes forhold i dokumentaren "Anbragt i helvede", som findes på TV 2's hjemmeside. er en dokumentarisk roman om 13-årige Miriam, der bliver anbragt på en institution.