Bøger / skønlitteratur / noveller

Jeg har endnu ikke set verden : noveller


Beskrivelse


Noveller om kærlighed og sårbare skæbner.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2018

af

af

Michelé Askja K Hvarregaard

d. 28. aug. 2018

Små brudstykker af menneskehistorier, der med garanti får dig til at reflektere over livet. Nordisk novellesamling for alle voksne læsere.

Gennem seks små noveller fortæller norske Roskva Koritzinsky om kærlighedens mange ansigter; både om den romantiske kærlighed og forholdet mellem forældre og børn, men også om mennesker som jagter lykken som i novellen "Fra den anden side". Her møder vi en nittenårig kvinde som går på balletskole i jagten på sin drøm om at blive danserinde. Kærligheden til sådan en drøm kan dog pludselig stå i skærende kontrast til virkeligheden. "Jeg har endnu ikke set verden" er Koritzinskys anden novellesamling.

Rigtig fin og velskrevet novellesamling som, meget fortjent, er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2018. Når Koritzinsky skriver, er det et ambitiøst stykke ord- og billedleg læseren bliver præsenteret for - dog med en underfundig letlæselighed og klarhed i observationerne af karaktererne. Kombinationen af det ambitiøse og letheden er sjældent og skønt, og giver flere refleksionslag for læsere, både de der nyder litteratur som hyggelæsning og de der dyrker og dvæler i det tankevækkende. Kan stærkt anbefales.

Af litteratur der kunne have interesse anbefales den danske forfatterkollega Naja Marie Aidts novellesamlinger som fx BavianTilgangSalt eller Tilgang. Udover dem er Salt af svenske Emeli Bergman rigtig god læsningAf litteratur der kunne have interesse anbefales den danske forfatterkollega Naja Marie Aidts novellesamlinger som fx Bavian eller . Udover dem er Salt af svenske Emeli Bergman rigtig god læsningAf litteratur der kunne have interesse anbefales den danske forfatterkollega Naja Marie Aidts novellesamlinger som fx Bavian eller Tilgang. Udover dem er af svenske Emeli Bergman rigtig god læsning.


litteratursiden.dk

d. 21. sep. 2018

af

af

Mai Villadsen Ruby

d. 21. sep. 2018

Koritzinskys novellesamling, der er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris, punkterer alle illusioner – også kærlighedens. Den unge forfatter skærer ind til benet og præsenterer årets bedste novell...


Kristeligt dagblad

d. 6. okt. 2018

af

af

Anna Møller (f. 1984)

d. 6. okt. 2018


Jyllands-posten

d. 1. jan. 2019

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 1. jan. 2019


Weekendavisen

d. 7. sep. 2018

af

af

Siri Ranva Hjelm Jacobsen (f. 1980)

d. 7. sep. 2018


Standart

Årg. 32 nr. 4 (2018)

af

af

Marie Lauritzen

Årg. 32 nr. 4 (2018)