Bøger / faglitteratur / erindringer

Jeg har set det samme ansigt overalt


Beskrivelse


Den franske ambassadør i Danmark François Zimeray (f. 1961), fortæller om sine oplevelser som menneskerettighedsambassadør.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2016

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 19. feb. 2016

Den franske ambassadør i Danmark fortæller om sine oplevelser som menneskerettighedsambassadør. Af interesse for alle som følger med i menneskerettighedsforhold.

Francois Zimeray har været ambassadør i Danmark siden 2013 og var til stede under angrebet på Krudttønden i 2015. Han er uddannet advokat og har bl.a. været borgmester i Normandiet og medlem af Europaparlamentet. Inden han kom til Danmark var han i mere end 5 år Frankrigs menneskerettighedsambassadør hvor han rejste rundt til mange af verdens brændpunkter. Udover at berette om begivenhederne på Krudttønden (og i et efterskrift om terrorangrebet i Paris i november 2015) beskriver han sagligt og meget personligt nogle af de barske oplevelser han har haft i arbejdet for menneskerettigheder. DR-journalist Karin Mørch har skrevet et fyldigt forord.

Den franske ambassadør er både dannet, vidende og litterær og en meget engageret menneskerettighedsforkæmper. Hans erindringsglimt fra nogle af de seneste års brændpunkter er et vigtigt og engageret vidnesbyrd om menneskerettighedssituationen i dag.

Zimeray er ikke tidligere udkommet på dansk. Bogen kan sammenlignes med andre personlige bøger om menneskerettigheder, ytringsfrihed og terror, fx Tavshedens tyranniBrændpunkter og BrændpunkterZimeray er ikke tidligere udkommet på dansk. Bogen kan sammenlignes med andre personlige bøger om menneskerettigheder, ytringsfrihed og terror, fx Tavshedens tyranni og .


Kristeligt dagblad

d. 12. feb. 2016

af

af

Kristian Østergaard

d. 12. feb. 2016


Weekendavisen

d. 12. feb. 2016

af

af

Klaus Rothstein

d. 12. feb. 2016


Information

d. 13. feb. 2016

af

af

Niels Ivar Larsen

d. 13. feb. 2016