Roman i dagbogsform om en ældre kvindes tanker, følelser og livsfilosofiske overvejelser efter en kræftoperation. Til den læser, der foretrækker en kombination af filosofi og fiktion.
Den ældre tidligere matematiklærer Sofie er blevet opereret for brystkræft og er derefter taget i sommerhus et par uger for at tænke over sit liv. Hun bader, filosoferer, ler, græder og skriver sin egen livsfilosofi. Sofie er inspireret af den græske kvindelige filosof Arete fra Kyrene samt en japansk film af Kusama med en pige på en prikket hest. Gråd og latter fylder meget i den gamle kvindes liv og overvejelser, og det samme gør det modsætningsforhold, hun oplever mellem sin egen naturfaglige baggrund og de mere følelsesladede humanistiske fag. Bogen fremstår som et langt dagbogsnotat fra hovedpersonens hånd. Forfatteren er filosof, teolog og tidligere seminarielærer.
Mange forskelligartede filosofiske referencer og overvejelser kombineres med hovedpersonens jordnære livsfilosofi, uden at det sprogligt og litterært bliver helt vellykket.
Temaet med en kvinde der tager i sommerhus for at tænke over sit liv er også brugt i fx Katrine Grünfelds Stormskader, der dog ikke bliver så filosofisk som denne bog. Sprogligt minder romanen om forfatterens andre skønlitterære udgivelser.