Historisk roman fra Chr. IV's Danmark, som henvender sig til meget historisk interesserede børn over 12 år eller til historieundervisning.
En detaljeret beskrivelse af to skæbner i 1600-tallets Danmark. Jens og Kirstine vokser op i Helsingør, Kirstine som det uægte barn af en selvmorder, og Jens som søn af byens skriver. Kirstines barndom ændres brat, da hun fjernes fra sit plejehjem og ender i Chr. IV's tugt- og børnehus i København. Og her kommer også Jens, da pesten tager hans familie. Med de to børns liv som den røde tråd delagtigør forfatteren læseren i sin store viden om samfundsforhold, hverdagsliv og levevilkår for især den fattige del af befolkningen. Bogen bygger delvist på virkelige begivenheder og personer, og man får et klart billede af, hvor usselt livet har været på samfundets bund. Men bogens meget store detaljeringsgrad i beskrivelser af bl.a. håndværk, og det generelt stive sprog gør også, at man ikke helt får bogens personer ind under huden. Forfatteren har tidligere skrevet fagbøger om bl.a. stofmisbrug.
Perioden beskrives i Ulveøjne af Ole E. Christiansen (85/14), Den uægte af Niels Jensen (97/06) og Heksens Las af Palle Petersen (86/33).
Stor viden og grundig research er ikke altid nok til at skabe en fængende historie. Og fænge gør romanen ikke. Jeg synes ikke, at bogens personer får rigtigt liv, eller at der er fremdrift nok i handlingen til, at man bliver revet med. Men til gengæld får man rigtigt mange informationer om tiden og hverdagslivet.