Bøger / skønlitteratur / roman

Johannes


Beskrivelse


Forfatteren fortæller historien om sin farfar Johannes, der er læge og hænger sig i en ledning på hospitalet, om hans mor den kolde Christense, hans elskerinde med de blide hænder og om hans bror, Richard, der vandt EM i fodbold.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2017

af

af

Christine Christensen

d. 2. nov. 2017

"Min farfar hed Johannes; hans bror Richard vandt EM med det danske landshold i 1992". Poetisk kortprosa til læsere af digte og ny eksperimenterende dansk litteratur.

Forfatteren fortæller om farfaderen Johannes, der er læge og hænger sig i en ledning på hospitalet, om hans mor den kolde Christense, om hans elskerinde Pia med de blide hænder og om hans bror, Richard. Det er en slægtshistorie om kærlighed og ligegyldighed, om drømme og håb. "Jeg arbejdede på et bryggeri, med hestene, jeg var en lille dreng. Passagen mod gentagelsen. Insekter spar jeres gråd. Også i helvede skal elskende skilles. Det er gudindens vægtige afgørelse. Han er min, den jugoslaviske mand, søvnen er min." Josefine Graakjær Nielsen er uddannet i 2013 fra Forfatterskolen.

En poetisk, fragmenteret og kompleks fortælling. Prosastykker veksler med lange "stream of consciousness" sektioner. Teksten er ikke lettilgængelig, den kræver en opmærksom og poesi-vant læser.

Det er oplagt at læse forfatterens debut RosebudLa' os. Lone Hørslevs fine digtsamlinger La' os eller danske forfattere som Josefine Klougart, Solvej Balle eller Christina Hesselholdt vil også interessere læsere af denne bogDet er oplagt at læse forfatterens debut Rosebud. Lone Hørslevs fine digtsamlinger eller danske forfattere som Josefine Klougart, Solvej Balle eller Christina Hesselholdt vil også interessere læsere af denne bog.


litteratursiden.dk

d. 26. feb. 2018

af

af

Astrid Rode

d. 26. feb. 2018

’Johannes’ er en utraditionel og eksperimenterende slægtshistorie, der tegner et portræt af forfatterens depressive farfar og hans kendte bror Richard Møller Nielsen. Johannes bliver læge, ulykkelig ...


Kristeligt dagblad

d. 7. dec. 2017

af

af

Kathrine Maria Amann

d. 7. dec. 2017


Standart

Årg. 32 nr. 1 (2018

af

af

Mads Schjødt Sandager Jonasson

Årg. 32 nr. 1 (2018