Bøger / skønlitteratur / roman

Stormkragen


Beskrivelse


Hagen Gormsfostre eller Stormkragen, som han kaldes, vokser op som en del af Gorm den Gamles familie og spiller en vigtig rolle i Gorms kamp for at vinde tabt land tilbage og blive konge over Norge og Danmark.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2017

af

af

Rikke Bruun

d. 19. okt. 2017

At vikingedrengen Hagen mister sin ene arm sætter ikke en stopper for hans vilje til at blive kriger under Gorm den Gamle og tage med ham væk fra Anglia mod Norge og Danmark for at indlemme landene i Gorms rige. For læsere med interesse i vikingetiden.

Den forældreløse dreng Hagen tages under Gorm den Gamles vinger, mens denne residerer over nordboerne i Anglia. På trods af tabet af den ene arm bliver Hagen trænet som kriger på lige fod med Gorms sønner Knud og Harald, og han bliver en vigtig kriger i Gorms kamp for at vinde kongetitlen over Norge og Danmark. Vi følger ham i kamp og på farlige togter og sejladser, hvor hans evne til at forudsige storme giver ham tilnavnet "Stormkragen". I efterskriftet fortæller forfatteren, at romanen bygger på et hidtil ukendt manuskript af den tyske biskop Thietmar af Merseburg, der som ung skulle have mødt Hagen og nedskrevet hans historie. Bogen er første del af en planlagt trilogi.

En fin fortælling som tager læseren tilbage til vikingetiden og ind i en tid, hvor slag mellem konger blev udkæmpet af hære på et par hundrede mand med sværd, skjolde og økser.

Tony Gulløv har udgivet 2 bind i serien om Ulv Palnatoke, som foregår på samme tid som nærværende roman: 1000-årsrigetEn konges æt og En konges æt. Desuden har forfattere som Bernard Cornwell og Preben Mørkbak skrevet om denne periodeTony Gulløv har udgivet 2 bind i serien om Ulv Palnatoke, som foregår på samme tid som nærværende roman: 1000-årsriget og . Desuden har forfattere som Bernard Cornwell og Preben Mørkbak skrevet om denne periode.