Bøger / faglitteratur / biografier

John


Beskrivelse


Forfatterens personlige beretning om den engelske rockmusiker John Lennon (1940-1980). Fra da de mødtes på en kunstskole i Liverpool, blev gift og fik sønnen Julian, nogenlunde samtidigt med Beatles gennembrud, til deres skilsmisse. Samt beskrivelse af nogle af de øvrige kvinder i Johns liv: reserve-mor, moster Mimi og ikke mindst Yoko Ono.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2010

af

af

Søren Brunbech

d. 7. okt. 2010

Bogen har en oplagt målgruppe i den store skare af beundrere af John Lennon og The Beatles.

John Lennons første kone, Cynthia, har skrevet en biografi om sin berømte eks-mand. Oprindeligt udkom den på engelsk i 2005, men altså nu på dansk i året hvor Lennon ville være fyldt 70. De mødtes på kunstskole i Liverpool, blev gift og fik sønnen Julian, nogenlunde samtidigt med Beatles' gennembrud. Beatles-tilhængerne kan glæde sig over de gode tidsbilleder og historier bag kulissen fra perioden inden verdensberømmelsen - og de vil måske græmmes over nogle af de mere ubehagelig karaktertræk som idolet Lennon viser som ægtemand og forsømmelig far. Man får et sympatisk indtryk af en kvinde der har betydet mere for John Lennon end det ellers er beskrevet i Beatles-litteraturen. Cynthia skriver uden overdreven bitterhed og jalousi om sit livs kærlighed, men får alligevel tegnet nogle barske billeder af nogle af de øvrige kvinder i Lennons liv: den dominerende reserve-mor, moster Mimi, og ikke mindst af Yoko Ono.

Karsten Jørgensen John Lennon : mennesket, musikeren og myten, 2004, er nok den vigtigste bog på dansk om Lennon, men Cynthias bog føjer mange nye træk til billedet af idolet.

En god og velskrevet biografi om John Lennon, skrevet af eks-hustruen Cyndia, der bidrager med mange nye oplysninger om Johns baggrund og tiden inden verdensberømmelsen, og som også afslører mindre behagelige karaktertræk hos Lennon.


Berlingske tidende

d. 19. nov. 2010

af

af

Søren Kassebeer

d. 19. nov. 2010


Jyllands-posten

d. 13. nov. 2010

af

af

Peter Schollert

d. 13. nov. 2010


Information

d. 2. okt. 2013

af

af

Uffe Østergaard

d. 2. okt. 2013


Weekendavisen

d. 29. okt. 2010

af

af

René Gummer

d. 29. okt. 2010