Bøger / skønlitteratur / roman

Jordemoderen fra Hope River


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Den unge jordemoder Patience lever et nøjsomt og arbejdsomt liv i USA i starten af 1930'erne og hjælper mange børn til verden både hos rige og fattige.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2013

af

af

Lone Hjerrild Jensen

d. 20. mar. 2013

Den unge jordemoder Patience lever et nøjsomt og arbejdsomt liv i USA i starten af 1930'erne med økonomisk krise. Hun hjælper mange børn til verden og finder omsider kærligheden. Romanen henvender sig primært til modne kvinder, da der er talrige beskrivelser af fødende kvinder.

Harman er romandebutant og har et langt liv været jordemoder. Disse erfaringer øser hun af i fortællingen om Patience, der hjælper mange børn til verden, og det er både vellykkede og mislykkede fødsler og fødsler under vanskelige vilkår. Patience bor på en lille gård for sig selv og tager en ung, sort kvinde Bitsy til sig som fødselshjælper. De to udgør et godt makkerpar og hjælper mange familier - og kvinder, der er udsat for vold. Men parret udsættes også for mistro og chikane, dels fordi de lever sammen, dels fordi Bitsy er sort. Patience møder omsider kærligheden efter et liv i ensomhed og mange personlige sorger. Hun er en hårdtarbejdende kvinde, der er beskrevet stærk og kærligt. I det hele taget fremstår personer og miljøer levende og nuanceret i et mundret og godt sprog.

I litteraturen findes beskrivelser af fødsler og jordemoderens arbejde, fx i Ekmans trilogi Ulveskindet og Brekkes bøger om Sara. Her er omdrejningspunktet primært Patiences arbejde med at hjælpe fødende kvinder, og det er beskrevet levende, direkte - og rørende.

En absolut læseværdig debutant til det publikum, der finder glæde ved at (gen)opleve fødslens mirakler, her fra en tid, hvor man ikke havde mange hjælpemidler.


litteratursiden.dk

d. 2. maj 2013

af

af

Else Marie Cohen

d. 2. maj 2013

Stærk, flittig, empatisk. En ny romanheltinde er født - jordemoderen fra det bjergrige West Virginia, der bærer på en tung hemmelighed. Patricia Harmans debutroman er en af de bøger, man nødigt lægger...


litteratursiden.dk

d. 24. apr. 2014

af

af

Stina Holdt

d. 24. apr. 2014

Dette er en, på alle måder, fantastisk roman.Den er super velskrevet, sproget flyder og siderne vender helt sig selv i en rasende fart :)Alle personer, omgivelser og handlinger er yderst levende og re...


Jyllands-posten

d. 19. maj 2013

af

af

Anne Randbo Back

d. 19. maj 2013


Weekendavisen

d. 8. maj 2013

af

af

Heidi Laura

d. 8. maj 2013