Bøger / faglitteratur / erindringer

Junglepigen : den fantastiske og sande historie om en pige, der voksede op blandt aber


Beskrivelse


Marina Chapmans beretning om hvordan hun som barn blev bortført i den sydamerikanske jungle, opdraget af kapucineraber, fanget af jægere, der solgte hende til et bordel, hvorfra hun flygtede og blev gadebarn og senere slave hos en kriminel familie, inden hun som teenager blev fri.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2013

af

af

Anny Skov Madsen

d. 5. sep. 2013

Den dokumentariske beretning vil tiltale både yngre og ældre, der kan lide at læse om usædvanlige skæbner.

Pigen blev som fireårig i 1950'erne bortført fra sine forældre og efterladt dybt inde i den sydamerikanske regnskov. Hun havnede blandt en flok kapucineraber og overlevede her i ca. 5 år via sit instinkt ved at efterligne abernes adfærd. Som ca. 10-årig blev hun fundet af nogle jægere, der solgte hende til et bordel. Da hun flygtede herfra, blev hun leder af en gadebande og arbejdede også som slave i en rig, berygtet og kriminel familie, indtil venlige mennesker hjalp hende videre til trygge omgivelser. Bogen er fortalt i jeg-form, så iagttagelse, følelser og instinkt er væsentlige elementer i en ualmindelig stærk vilje og evne til at ville overleve under helt ekstreme vilkår. Det er datteren, der har samlet sin mors usædvanlige historie, men bogen er skrevet i samarbejde med den anerkendte forfatter og ghostwriter Lynne Barrett-Lee. Bogen slutter, da hun som teenager bliver reddet fra sin slavetilværelse og får sit navn, Marina. Der er lagt op til en fortsættelse.

Bogen kan læses af samme målgruppe, der har efterspurgt Corinne Hoffmanns og Ingrid Betancourts uforglemmelige erindringer.

Det er svært ikke at lade sig gribe af junglepigens historie, uortodokse opvækst og udholdende kamp for at overleve. Det er sprogligt sikkert og skrevet i en overbevisende jeg-form, der giver en sjælden indsigt i det menneskelige og længsel efter at tilhøre et fællesskab. Bogen vil skabe efterspørgsel.