Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kære dødsbog


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Agnes har besluttet sig for at tage sit eget liv på sin 15-års fødselsdag om 12 dage og starter derfor sin dødsbog, der skal forklare hendes liv med mobning og ensomhed, men alt går ikke helt efter planen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2008

af

af

Elin Søborg

d. 25. sep. 2008

En dagbog af den mere galgenhumoristiske slags især for piger i 12-16 års-alderen, og drenge ville såmænd også både blive underholdt og belært, men vil nok ikke tage den på grund af omslagets tydelige signaler til piger.

Agnes har besluttet sig til at tage sit liv på sin 15-års fødselsdag, og for at forklare omverdenen hvorfor, starter hun sin dødsbog 12 dage, 1 time og 55 minutter før den planlagte død. Vi følger hende de sidste dage med grov mobning i skolen både fra elever og lærere, sammenstød med forældrene og en opførsel, der burde have tændt alle advarselslamper hos omgivelserne, men som bare vækker irritation og skubber hende yderligere mod selvmordet, som dog mislykkes. Agnes fortæller med en del sort humor. Sproget er letflydende og troværdigt, og personerne er levende og forståelige/genkendelige. Det er en særdeles velskrevet dansk romandebut.

Der er efterhånden mange "dagbøger" for målgruppen, denne minder mig dog mere om forfattere som Sulaima Hind, Cannie Möller og Ina Bruhn.

En god bog, der på en alvorlig og galgenhumoristisk måde sætter fokus på tunge problemer i en pubertetspiges liv og både sandsynliggør og fraråder selvmord uden løftede pegefingre.


Berlingske tidende

d. 3. okt. 2008

af

af

Kari Sønsthagen

d. 3. okt. 2008