Bøger / faglitteratur

Kærlig hilsen tante Agathe : en inspirerende fortælling om depressionsbehandling uden medicin


Beskrivelse


Om depression og dens årsager. Om depressionsbehandling uden medicin ved at forene mindfullness med indsigtsfuld problemløsning og derigennem vise depressive og deres pårørende mulighederne for en udvikling ud af depressionen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. mar. 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 12. mar. 2018

Om kerneproblematikker i depression og eksempler på problemløsnings-behandling i psykoterapi. Til de deprimerede og behandlere.

En depression bygges op over tid, og har årsager, som ofte bunder i omsorgssvigt i barndommen, oftest fra moderen, mener psykologen Gunnar Hatt, som gerne vil have læseren til at se, at behandling med lykkepiller er symptombehandling, og at depression ikke er en genetisk arvelig sygdom, men derimod en omsorgsproblematik med rødder i barndommen. De deprimerede har som løsningsstrategi tillært sig at behandle sig selv dårligt. Han giver eksempler fra sin terapi, hvor han fx i en samtale om et mareridt får drømmeren til at se alternative scenarier for sig, eller vha. "den varme stols" teknik hjælper en klient til indsigt i holdningen til sig selv. GH er psykolog med 35 års erfaring.

Bogen går direkte til kerneproblematikken i depression: omsorgsrelationer der er gået galt. Den er båret af et langt livs erfaring med forskellige terapiformer, der hjælper klienten til indsigt i holdningen til sig selv, så der kan skabes rum for forandring. Der er også en begavet fortælling om ego'et, om følelser og emotioner, samt en indsigtsfuld beskrivelse af en lille drengs indlæring af at være forkert på besøg hos tante Agathe.

Må jeg hjælpe dig?Mindfulness-baseret kognitiv terapi mod depressionBevidst nærvær, Mindfulness-baseret kognitiv terapi mod depression samt Bevidst nærvær fokuserer alle på behandling uden medicinMå jeg hjælpe dig?, samt Bevidst nærvær fokuserer alle på behandling uden medicinMå jeg hjælpe dig?, Mindfulness-baseret kognitiv terapi mod depression samt fokuserer alle på behandling uden medicin.