Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kærlighed = nederen


Beskrivelse


Tvillingerne Ivy og Olivia skal med deres vampyrfar på familiebesøg i Transsylvanien. Det bliver en begivenhedsrig uge med fester, lækkert tøj og en opvartende prins. Men Olivia er bekymret for sit forhold til Jackson.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2011

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 10. okt. 2011

6 del. i den amerikanske serie om vampyrtvillingepigerne Ivy og Olivia. En letbenet og hurtigt læst sag for kendere, og her taler vi om en målgruppe af piger i alderen 10 til 13 år. Den lyserøde og tøsede forside med et tvist goth ligner de øvrige bøger i rækken.

Hvis det ikke lige var for det ret nedtonede vampyrtema, som jeg faktisk ikke rigtigt synes bruges til noget, så er det her en serie om to søstre, det tøj de har på og deres forhold til det modsatte køn. Nye læsere kan ikke hoppe med så langt inde i serien, men kort fortalt skal de to søstre med deres vampyrfar på familiebesøg i Transsylvanien. Faren blev ellers udstødt for år tilbage på grund af sit forhold til pigernes menneskemor. Det bliver en begivenhedsrig uge i de bedste adelige vampyrkredse med fester, smart tøj og tjenestefolk. Men pigerne har også deres at tænke på. Hvad er der galt med Olivias filmstjernekæreste, og hvad er ham den lækre prins ude på? Ivy derimod føler sig helt forkert i de fine omgivelser. Men heldigvis ender det hele både godt og romantisk. Bogens åbne sats gør den overkommelig at læse, men egentlig er den ikke specielt let.

Bortset fra vampyrtemaet er vi i nærheden af andre triviserier som Hannah Montana og Mary-Kate og Ashley.

Serien er et bud til yngre fans af vampyrgenren, men der er altså ikke meget bid i bøgerne, og jeg synes nu heller ikke, at jeg har oplevet den helt store efterspørgsel på den. Men læseren får en hurtigt læst og overfladisk bog med typisk amerikansk teenagestemning.