Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kærlighed ved første hik


Beskrivelse


Humoristisk fortælling om den 17-årige Viktor og hans kvaler med forelskelsen i den nye pige i klassen. Et hik til en nytårsfest sætter uventet gang i begivenhederne.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lisbeth Hagelberg (børn)

d. 18. dec. 2018

Victor og Anja begynder at komme sammen ved en nytårsfest. Han har været forelsket i hende i lang tid, men har ikke vovet at kontakte hende. I begyndelsen er han meget genert og usikker, menAnja forstår at tage initiativet, og det er da også hende, der er den foretagsomme i deres forhold. Bogen er på ingen måde kun en beskrivelse af de to unges forelskelse. Hele bogens stil ogforfatterens skrivemåde er frisk og levende med mundrette dialoger i ungdommens sprog. Handlingen er krydret med humoristiske indslag og småepisoder, der grænser til det crazy-komiske. Temaet:kærlighed - serveret på denne måde vil uden tvivl vække begejstring og fremkalde en sund latter. Bogen er let og problemfrit behandlet uden nogen dybsindighed. Den er ren og skær underholdning. Godtypografi. Omslaget i tegneseriestil stemmer udmærket overens med bogens indhold. Fra 11 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Johannes Herskind (skole)

d. 18. dec. 2018

På forlaget Tellerup er udgivet en bog om unge mennesker (16-17 år) i København, men byen kunne lige så godt have været en hvilken som helst anden by i Danmark. Det er ikke en bog om, hvordårligt, man har det, men en bog om de første spæde trin på kærlighedens og erotikkens vej for Anja og Viktor. Deres forhold - og de andre personers for så vidt også - er virkelig morsomtbeskrevet. Hos Anjas forældre møder man megen forståelse for ungdommens problemer, hvilket fører til gode løsninger. Handlingen foregår gennem nogle døgn omkring nytårstide et år. Hvis man ikketager anstød af en lidt saftig, bramfri og naturlig ungdomsjargon (og hvem kan gøre det i skolen i dag), har man en morsom oplevelse til gode ved at læse bogen, der er velskrevet og ikke uartig.Den morsomme forside og titel vil helt sikkert også tiltrække unge mennesker. Der er 17 kapitler og 91 sider. Ungdomshylderne. (6.-7. klasserne kan nemt læse den, men det er ikke noget for dem,synes jeg.).


Vendsyssel tidende

d. 18. feb. 1982

af

af

fn

d. 18. feb. 1982


Jyllands-posten

d. 8. mar. 1982

af

af

Ellen Buttenschøn

d. 8. mar. 1982


Lands-avisen Aktuelt

d. 18. jan. 1982

af

af

Steffen Larsen

d. 18. jan. 1982