Bøger / skønlitteratur / roman

Kætteren


Beskrivelse


I 1497 tager to munke på en vigtig rejse fra Tibet til Europa. Med sig har de svaret på, hvad Jesus lavede i de 18 år som ikke er beskrevet i evangelierne. Krigeren Feruccio sendes af sted for at beskytte dem.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2013

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 8. apr. 2013

Bogen henvender sig primært til læsere af kulørte historiske spændingsromaner, hvor der tages udgangspunkt i virkelige personer og spændende teorier.

Den primære handling udspiller sig i 1497 og springer mellem Tibet, Firenze, Rom og Istanbul. To munke tager på en rejse og med sig har de hemmeligheden om, hvad Jesus lavede i de 18 år, som ikke er omtalt i evangelierne. Et brutalt magtspil udspiller sig med udgangspunkt i Rom, og den stolte kriger Feruccio sendes på en mission for at beskytte de to munke. Samtidig klippes der i handlingen tilbage til tiden, hvor Jesus levede, så vi som læsere får "sandheden" at vide. Det største problem med Kætteren er, at de første 100 sider både er forvirrende, med de mange personer og steder, samtidig med at plottet er langsomt om at komme i gang. Men derefter viser romanen sin kvalitet og det spændende plot udfolder sig, som om Pandoras æske åbnes. De fine miljøbeskrivelser, de brutale optrin og de spændende intriger er skrevet med sans for detaljen. Forfatteren Carlo A. Martigli tager udgangspunkt i skriftet "Jesu ukendte liv" fra 1894 af den russiske journalist Nikolaj Notovitsj. Kætteren kan ses som en uafhængig fortsættelse til Martiglis 999 : den sidste vogter.

I forhold til temaet kommer man ikke udenom Da Vinci mysteriet, men man kunne også læse bøger som Mørkets dronning eller Rosens navn.

Efter en svag indledning bliver Kætteren til en underholdende historisk spændingsromanroman, der tager fornemt fat på myten om Jesus.


litteratursiden.dk

d. 1. maj 2013

af

af

Arne Larsen

d. 1. maj 2013

Historisk konspirationsthriller, som med sin blanding af mysteriet om Jesus i Tibet, den berygtede Borgia-families magtkampe i 1400-tallet og en tibetansk munk på en mission sætter scenen for eminent ...


Weekendavisen

d. 25. apr. 2013

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 25. apr. 2013


Kristeligt dagblad

d. 20. juli 2013

af

af

Kristian Østergaard

d. 20. juli 2013