Bøger / faglitteratur / biografier

Kaj Munks inferno : Kaj Munks opgør med diktaturet og demokratiet - belyst gennem et udvalg af artikler, taler og prædikener 1933-1944


Beskrivelse


Gennem avisartikler belyses Kaj Munks (1898-1944) holdning til de storpolitiske begivenheder i 1930'ernes og 1940'ernes Europa, og herunder hans holdningsskifte til Mussolini og fascismen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2016

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 14. sep. 2016

En række af Kaj Munks avisartikler fra 1930'erne og 1940'erne gengives her med kommentarer og forklaringer, hvilket især vil interessere læsere, der i forvejen er godt inde i Kaj Munks liv og skæbne. Vil også egne sig til undervisningsforløb.

Forfatter Jon Høgh udgiver nu endnu en bog om Kaj Munk. Denne gang handler det om Kaj Munks politiske holdninger til de storpolitiske begivenheder i 1930'erne og 1940'ernes Europa. Som skribent for blandt andet Jyllands-Posten udtrykte Munk i begyndelsen af 30'erne stor beundring for Hitlers og Mussolinis ledelsesstil som "stærk mand", der skulle rydde op. Som Jon Høghs artikeludvalg viser, så ændrede Munk senere fuldstændig mening og var fx forfærdet over jødernes behandling i Nazityskland. Jon Høgh har skrevet en række lokalhistoriske bøger og artikler.

Jon Høgh giver læseren en god forklaring på mange af de forhold, Kaj Munk skriver om, og som det kan være svært for en nutidig læser at forstå. I den løbende tekst gives der litteraturhenvisninger, men der er ingen samlet oversigt over anvendte kilder.

Bjarne Nielsen Brovst fortæller også om Kaj Munks politiske holdninger i Kaj Munk og den stærke mandKaj Munk - manden og værket. En række af Kaj Munks egne tekster blev i 2015 udgivet og kommenteret i bogen Kaj Munk - manden og værketBjarne Nielsen Brovst fortæller også om Kaj Munks politiske holdninger i Kaj Munk og den stærke mand. En række af Kaj Munks egne tekster blev i 2015 udgivet og kommenteret i bogen .



Informationer og udgaver