Bøger / faglitteratur til børn

Kan man træde på en vandmand? : en utraditionel fremstilling af astrologien


Beskrivelse


Hvad er et horoskop og er astrologien noget vi kan bruge til noget? Til dem med interesse i astrologi og horoskoper.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2021

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 22. okt. 2021

Hvad er et horoskop og er astrologien noget vi kan bruge til noget? Til dem med interesse i astrologi og horoskoper.

Hvordan er et horoskop opbygget? Hvordan læser man det? Og er det overhovedet noget, man kan bruge til noget? Det er nogle af de emner bogen kommer omkring. Kapitlerne har titler som "Horoskopet - det kosmiske røntgenbillede" og "Astrologi, reinkarnation og døden." Bogen er fyldt med illustrationer. Forfatter Peter Fogtdal er primært kendt som skønlitterær forfatter og har bl.a. skrevet romanerne Det store glidefaldDet egyptiske hjerte : roman og Det egyptiske hjerte : romanHvordan er et horoskop opbygget? Hvordan læser man det? Og er det overhovedet noget, man kan bruge til noget? Det er nogle af de emner bogen kommer omkring. Kapitlerne har titler som "Horoskopet - det kosmiske røntgenbillede" og "Astrologi, reinkarnation og døden." Bogen er fyldt med illustrationer. Forfatter Peter Fogtdal er primært kendt som skønlitterær forfatter og har bl.a. skrevet romanerne Det store glidefald : roman og : roman.

Peter Fogtdals største styrke er, at han leverer sine pointer med et glimt i øjet. Således bliver det aldrig belærende, det er altid morsomt og underholdende - uanset om man "tror" på astrologien eller ej. Man fornemmer også tydeligt Fogtdals evner som formidler/forfatter. Bogen er velstruktureret og man får som læser en fin indsigt i emnet, uden at det bliver tørt og akademisk. Tonen er let og morsom.

I forhold til den tidligere udgave Kan man træde på en vandmand? : en utraditionel fremstilling af astrologien, er denne udgave blevet sprogligt revideret, og den har flere moderne eksempler, og der er kommet nye illustrationer. Og i forhold til kendisfaktoren er Brian Laudrups horoskop erstattet med Karen Blixens horoskop. Desuden er der tilføjet et helt nyt kapitel. Af andre forfattere som har skrevet om astrologi kan fx nævnes Claus Houlberg.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Claus Bundgaard

d. 18. dec. 2018

Grundbog i astrologi skrevet af dansk astrolog og tekstforfatter, der bl.a. har lavet en række radioudsendelser med samme titel som denne bog. Med udgangspunkt i fodboldspilleren BrianLaudrups horoskop gennemgås i lyntempo et horoskops interessepunkter som planeter, aspekter, huse og elementer. Derefter følger bogens hoveddel, som er en grundig karakteristik af de 12individuelle stjernetegn. Bogen afsluttes med en tænkt og anskueliggørende debat mellem en astrolog og hans tilhører under et foredrag om karma og reinkarnation. Bogens undertitel lover lidt mere,end den holder, for det eneste utraditionelle ved fremstillingen er forfatterens sprog, som er fyldt med satire og slang i en grad jeg personligt finder anstrengt, men sikkert vil more andre.Pudsigt nok bruger Fogtdal en del plads på at harcelere over ugebladenes enøjede soltegnshoroskopi, men ved selv at give zodiakken en så central placering, opfordrer han læseren til at bruge bogensådan. Astrologi i let indpakning, sommere antyder fagets muligheder end demonstrerer dem, og som sikkert derved rammer mange låneres interesseniveau.


Det fri aktuelt

d. 11. okt. 1990

af

af

just

d. 11. okt. 1990