Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kaniner på hjernen


Beskrivelse


Luna elsker at komme ud på "Gården", og passe sin kanin Snebold. Da hun en dag ser en video om kaninhop, kan hun ikke slippe idéen, og pigerne i kaninklubben er med på den.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2019

af

af

Stine Bille

d. 4. mar. 2019

Luna elsker at komme ud på Gården, og passe sin kanin Snebold. Da hun en dag ser en video om kaninhop, kan hun ikke slippe idéen, og pigerne i kaninklubben er med på den. For de 8-10-årige.

Luna er medlem af kaninklubben. Hver dag tager de ud til gården for at lege og passe alle kaninerne. Luna og de tre andre piger i kaninklubben går i klasse sammen. Da Luna viser dem videoer med kaninhop, er de alle med på idéen. De fortæller om kaninhop til Louise, som arbejder ude på Gården, og hun synes det er en sjov idè. Hun køber seler til kaninerne, så pigerne kan gå i gang med at træne kaninhop. Desværre går det ikke efter planen, for Luna får forbud mod at komme på Gården, fordi hun har snydt med sine lektier. Luna synes det hele er meget uretfærdigt, og det bliver rigtig svært, da hendes lærer og forældre beslutter, at hun skal starte til ekstra læsning i læsehulen. Heldigvis får hun hjælp fra uventet side og klubben får et nyt medlem. Bogen har lix 17 og er i serien "Læs løs 8".

Det er en meget vedkommende og veldrejet historie med temaer, alle kan forholde sig til - om piger og veninder, om at have læseproblemer, om at være stædig og blive ved. Bogen har stift bind og forsiden viser Luna som prøver at få Snebold til at hoppe.

Der findes mange gode bøger om veninder, fx BFF - Vilde bliver bangeFor vildt! - hvad har du tænkt dig?. En anden bog fra "Læs løs 8"-serien kunne være For vildt! - hvad har du tænkt dig?Der findes mange gode bøger om veninder, fx BFF - Vilde bliver bange. En anden bog fra "Læs løs 8"-serien kunne være .