Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kaptajn Bimse og Goggeletten


Beskrivelse


Anna og hendes bamse kommer på en mærkelig og lidt farlig tur i en lillebitte gul flyvemaskine, natten før hendes fødselsdag. Anna vil allerhelst finde dukken, der blev glemt i sommerhuset...

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Eva Lodal

d. 18. dec. 2018

Med Kaptajn Bimse... er R. på en af sine sjældne udflugter til målgruppen under 8-10 år - og det er blevet en dejlig højtlæsningsbog, som forener det fantastiske med det trygge og nærværende.Historien er den velkendte, hvor et barn på en fantasirejse eller i en drøm ser sig selv og sine omgivelser på nye måder, og samtidig bliver midtpunkt i spændende begivenheder, som på magisk visrækker ind i den virkelige verden. Heltinden er Anna, som natten før sin fødselsdag får tilbudt en tur i en lillebitte gul flyvemaskine; hun og hendes bamse bliver også små og oplever de særesteting sammen med meget levende legetøjsdyr, dukker og andre småvæsener. Turen ender lykkeligt med den næsten farlige undsætning af yndlingsdukken fra et vinterlukket sommerhus; undervejs er Annablevet både dristig og handlekraftig, og bamsen kan mere end bare brumme - men er stadig en rar bjørn med en lille forstand. Der er i det hele taget mindelser om Peter Plys i historien, også inogle dialoger mellem barn,dyr og dukker - og samtidig har den et nutidigt, veloplagt og nuanceret sprog der er oppe i de Reuterske omdrejninger, uden at det går for hurtigt for mindre børn. Mangeill. og en enkel, men appellerende omslagstegning. Fra omkring 5 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jens Verner Nielsen (skole)

d. 18. dec. 2018

Romanen i 15 kapitler med fyldige indholdsbeskrivelser som overskrifter rummer en herlig fantasihistorie med både dukker og tøjdyr og naturfænomener som medvirkende. Historien opleves af Anna,som aftenen inden sin fødselsdag ligger uden at kunne sove. Hun er bl.a. bekymret for dukken Sorte Sophie, der tilsyneladende er glemt oppe i sommerhuset. Hun hører en underlig lyd i værelset - også kører historien ellers derud af i eventyrlige fantasier om, hvordan Sophie kan reddes. Til slut vækkes Anna næste morgen med en cykel som gave - og Sorte Sophie genfindes i et skab. Det er enrigtig hyggelig oplæsningshistorie fortrinsvis for aldersgruppen inden skolealderen, der både vil klukke og smågyse over de mange pudsige og spændende hændelser, der hele tiden har afsæt i de5-6-åriges forestillingsverden. Også den voksne oplæser kan more sig over den glade leg med ordene, som bærer historien. Den er fortalt i et fabulerende sprog med gnistrende skarpe formuleringer ogunderfundigesmåfilosofiske sidebemærkninger om tilværelsens mærkværdigheder, der ofte har mindelser til historierne om Peter Plys. Som i disse er de medvirkende dukke-aktører skildret med tydeligeindividuelle træk, der skaber både forståelse og medfølelse.


Det fri aktuelt

d. 11. nov. 1992

af

af

Steffen Larsen

d. 11. nov. 1992


Folkeskolen

Årg. 110, nr. 8 (1993)

af

af

Per Birkebæk

Årg. 110, nr. 8 (1993)


Weekendavisen

d. 23. dec. 1992

af

af

Bjørn Bredal

d. 23. dec. 1992


Folkeskolen

Årg. 110, nr. 9 (1993)

af

af

Per Birkebæk

Årg. 110, nr. 9 (1993)