Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kaptajn Underhyler og Turbo-Toilettet 2000's tyranniske hævntogt : den ellevte heltefortælling


Beskrivelse


Turbo-Toilettet 2000 vender tilbage for at få hævn. De to ballademagere Jimmy og Otto må tage kampen op sammen med deres ærkefjende Thorkild og superhelten Kaptajn Underhyler. Vil de klare kampen, eller bliver Kaptajn Underhyler skyllet ud for altid?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2015

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 20. okt. 2015

Det længe ventede 11. bind i den rablende vanvittige serie om superhelten Kaptajn Underhyler kan læses af både piger og drenge fra 9 år.

I dette bind af Kaptajn Underhyler-serien vender Turbo-Toilettet 2000 tilbage for at få hævn. De to ballademagere Jimmy og Otto må tage kampen op, sammen med deres ærkefjende Thorkild og superhelten Kaptajn Underhyler. Bogen er (som resten af serien) en blanding af tegninger i sort/hvid, korte tekster, tegneserier og Vend-O-Ramaér. 11. del starter, hvor 10. del sluttede og lægger op til en fortsættelse. Forfatteren Dav Pilkey har også skrevet bøgerne om Søren Skoleost (i nogle bind kaldet Ricky Ricotta).

Bogen er præcis lige så skingrende skør som seriens øvrige bind. Her er masser af hæsblæsende action, skør humor og usandsynlige hændelser - bl.a. dobbeltgængere, robotter og tidsrejser. Én af de særligt barske kampscener bliver herligt genfortalt af 2 gæste-optrædende: Timmy på 4 år, som ikke tegner særlig godt og Gertrud på 71 år, som slet ikke tør beskrive, hvad der sker. Bogen er nogenlunde letlæst og opdelt i korte kapitler, med mange tegninger. Bogen vil blive revet væk fra hylderne af seriens mange fans. Bogen henvender sig til børn fra 9-11 år, men kan også læses højt for de lidt yngre.

Serien om Kaptajn Underhyler minder om serierne om "Wimpy Kid" og "Timmy Taber", som også har en rigtig skør humor og er en god blanding af tekst og tegninger.