Bøger / faglitteratur til børn / billedbøger

Kat


Beskrivelse


Om at holde kat. Bl.a. om katteracer, avl, killingernes fødsel og pleje, føden, sundhed og sygdom samt den daglige pasning. Kort tekst med fotos.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2000

af

af

Lars Damm Jensen (skole)

d. 22. juni 2000

Bogen udgives i serien Mit kæledyr og viser i ord og billede, hvordan man passer sin kat. I store fritlagte fotos med kommenterende tekst fortælles på 2-siders opslag om forskellige katteracer, fødslen af killingerne, deres udvikling og opvækst og senere om, hvordan man passer, leger med og sørger for sit kæledyr. På alle opslag er der små inserater illustreret med akvarelvignetter. Disse giver gode råd og ekstra vejledning. Forrest indholdsfortegnelse, bagest ordliste, stikord samt gode råd til forældrene før familien anskaffer sig en kat. Bogens layout er varieret, egner sig fint til billedlæsning og vil ganske givet tiltale katteinteresserede elever. Teksten, der fortæller om og supplerer illustrationerne, er sat i store typer og åben sats og kan læses af elever fra 3./4. klasse. I juni 2000 udkom i serien Let fakta en læsebearbejdet bog i mere beskedent udstyr, og som henvender sig til lidt yngre elever. Katten - hedder Tiger har samme sigte, men med vægten lagt på pasningen af katten, hvor Kat fokuserer mere på fødsel og opvækst. Bogen kan indgå i relevante emner og være til stor glæde for de mange kældyrsinteresserede læsere på mellemtrinnet.


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2000

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 22. juni 2000

En bog for børn om hvordan det er at have sit eget kæledyr – i denne bog er det katten der er hovedpersonen. Bogen er en del af en ny serie, hvor der bl.a. også kommer en bog om kaniner. Hvordan skal man passe en kat? hvad spiser den og hvor meget? Og hvad gør man hvis den bliver syg? Bogen er opbygget i 13 små kapitler, som hver fylder ca. et opslag. Layoutet er meget farvestrålende, brødteksten er løbende og sat med forholdsvis store bogstaver og i korte sætninger. Teksten er suppleret med faktabokse i en stærk grøn farve og illustreret med mange farvefotos af forskellige katte og et barn der er med til at illustrere hvordan man behandler katten. En bog med dejlige farvefotos af katte, men virker ellers som en lidt for kunstig bog i layout og stil, om katten som kæledyr. Bagest en side med nyttige ord, et indeks og en side til de voksne. Bogen kan læses fra 10 år, men bruges som bladrebog meget før. Der findes mange andre bøger om katte, men denne er nok en af de lettest tilgængelige der findes.Informationer og udgaver