Bøger / skønlitteratur / roman

Katharina-koden


Beskrivelse


Der er gået 24 år siden Katharina Haugens forsvinden, men Wisting har ikke glemt sagen. Da en yngre politikommissær med speciale i uopklarede sager fremlægger nye oplysninger, øjner Wisting en løsning på mysteriet. Et umage sammenarbejde mellem de to efterforskere tager form.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2018

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 21. feb. 2018

Horst har begået endnu en spændende krimi om den norske efterforsker William Wisting, denne gang skal han forsøge at løse en gammel sag om en kvindes mystiske forsvinden. For læsere af gode nordiske politiromaner.

7. bind på dansk i serien om den norske drabschef William Wisting, lanceres som første bog af "Cold case kvartetten". Forfatteren er tidligere efterforsker, og bogen er inspireret af hans arbejde. Der er gået 24 år siden Katharina Haugen forsvandt, og hvert år på dagen for hendes forsvinden, gennemgår Wisting sagens akter og besøger hendes mand Martin. I år er Martin dog forsvundet og senere på dagen får Wisting besøg af en yngre politikommisær der arbejder med uopklarede sager såkaldte Cold-cases. Han har opdaget en forbindelse med Katharinas forsvinden og en anden gammel sag, nemlig Martin.

Som i de øvrige bind er det beskrivelserne af politiets arbejde der er bogens force. Her fornægter forfatterens baggrund sig ikke, og det tilføjer plottet en særlig grad af autenticitet uden af det går ud over spændingen. Synsvinklen er skiftende, hvilket er med til at nuancere personerne. Den er let at læse og kan læses uafhængigt af de øvrige bind. Bøgerne om Wisting er ved at blive filmatiserede.

I forhold til mange andre bøger i genren, er den herligt velsignet med en hovedperson der ikke optræder som utilpasset antihelt. Andre forfattere der bruger en realistisk vinkel i forhold til politiarbejdet er fx Lynda La Plante og Leif G. W. Persson.


litteratursiden.dk

d. 14. mar. 2018

af

af

Lene Jensen

d. 14. mar. 2018

Spændende start på Jørn Lier Horsts cold case-kvartet fra Larvik med den velkendte og aldrende William Wisting i hovedrollen. Den tidligere drabschef er tilbage med sin helt egen afdeling Q. I hvert ...


Politiken

d. 10. mar. 2018

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 10. mar. 2018


Jyllands-posten

d. 25. mar. 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 25. mar. 2018