Bøger / skønlitteratur / roman

Katrines hånd


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


59-årige Katrine har masser af livsmod, men er terminalt syg af kræft og tilbringer sin sidste tid sammen med den lidt rodede, sammenbragte familie. Hendes voksne steddatter Sarah observerer, reflekterer og fortæller med kærlighed og nærvær.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2010

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 6. jan. 2010

Målgruppen er læsere af dansk minimalistisk prosa. I dette tilfælde stilles der ikke specielt store krav til læseren, der belønnes med en fin, intens oplevelse.

Nøgtern og vedkommende roman om en kræftsyg kvindes sidste tid. Historien fortælles af Sarah, Katrines 3. mands voksne datter. Sarahs kærlige og bekymrede observationer og refleksioner i anledning af stedmorens sygdom og forestående død fylder fortællingen, der også rummer de andre medlemmer af den sammenbragte familie. Den velskrevne lille roman er i tæt, minimalistisk stil med en autentisk tone, hvor man som læser gribes af både det sagte og det usagte. Tydelig, læsevenlig sats og velvalgt forsideillustration.

Forfatteren har skrevet 2 andre bøger, ligeledes korte, knappe og koncentrerede. Hun sammenlignes med Helle Helle og Katrine Marie Guldager, og i dette 3. udspil er koblingen til en del titler i grupperne 61 og 99.4 også nærliggende.

Fortættet lille roman om en kræftsyg kvindes sidste tid, fortalt af hendes voksne steddatter. Med nøgterne konstateringer og følsomme refleksioner afdækkes billedet af en spændende midaldrende kvinde og hendes sammenbragte familie, fortalt med stor kærlighed og autenticitet. Nutidig dansk minimalistisk romankunst, lettilgængelig men holdbar læseoplevelse.


litteratursiden.dk

d. 12. mar. 2010

af

af

Zenia Johnsen

d. 12. mar. 2010

En kort fortælling om knugende sorg og de tanker, der sættes i gang, når alvorlig sygdom hvirvler ind i livet. Sarahs stedmor Katrine får en alvorlig kræftdiagnose, og snart er familielivet forvandlet...


Sentura [online]

d. 25. maj 2010

af

af

Christian Bonde Korsgaard

d. 25. maj 2010


Jyllands-posten

d. 5. feb. 2010

af

af

Erik Svendsen

d. 5. feb. 2010


Kristeligt dagblad

d. 13. feb. 2010

af

af

Anders Juhl Rasmussen

d. 13. feb. 2010


Information

d. 4. feb. 2010

af

af

Kamilla Löfström

d. 4. feb. 2010


Weekendavisen

d. 12. feb. 2010

af

af

Lars Bukdahl

d. 12. feb. 2010