En velskrevet og labyrintisk fascinerende roman om de vidtrækkende konsekvenser, som det kan få, når en række tilsyneladende ordinære skæbner tilfældigt krydser hinanden. I et godt sprog bliver de 5-6 hovedpersoner introduceret enkeltvis, hvorefter deres færden gradvis bliver flettet sammen i forskelligt omfang. En anderledes og ganske spændende dansk nutidsroman, der kan læses rimeligt bredt.
Tiden er lige nu og midten af 1990'erne. Stederne er bl.a. København, Kroatien, Assens og Tjekkiet. Personerne er bl.a. en stresset fraskilt karrierekvinde, enlig mor og netop fyret, en ældre snedker, der pludselig får interesse for havebrug og kirkeliv, en aids-læge hvis kone lige er død af en epidemisk sygdom, en kvindelig kroatisk læge, der vil flygte fra en traumatisk fortid ved at blive gift med en dansker samt en forsømt teenagepige, der bliver svigtet af alle voksne omkring hende. Personerne skildres, så man får sympati med dem og skynder sig gennem bogen, for at se hvor galt det dog kan gå. Karen Syberg er kulturskribent ved Information og har tidligere skrevet om litteratur og haver. Dette er hendes debutroman.
Umiddelbart kan Stederne minde om nogle af Jens Christian Grøndahls romaner, og kan man lide Grøndahl, kan man givetvis også lide Syberg.
God og velskrevet dansk nutidsroman med appel til en nogenlunde bred målgruppe. Flot grønlig forside med ringe, der spreder sig i vandet, hvilket fint afspejler den vidtforgrende handling.