Bøger / faglitteratur til børn

Katte : forstå dit kæledyr, så du kan passe godt på det


Beskrivelse


Om at have kat som kæledyr og hvad det indebærer at passe den i det daglige, med gode råd om udstyr, foder og ernæring, samt adfærd og sundhed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2011

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 6. juni 2011

Disse to relativt små kattebøger henvender sig til kvindelige førstegangskatteejere fra ca. 12 år og opefter. En læsergruppe der ikke mindst vil falde for de mange overordentligt yndige billeder af katte og killinger.

Omkring halvdelen af indholdet i disse to bøger er det samme, og de er begge tænkt som nye katteejeres introduktion til området. Den ene er tiltænkt dem, der anskaffer sig en killing og den anden til dem der får fat i en voksen kat. Bøgerne giver et generelt indblik i kattes liv og adfærd. Sproget er enkelt og meget nemt, men det er også lidt sludrende, så det kan godt være vanskeligt at følge den røde tråd. I sidste ende er det dog de mange søde farvefotos af katte, der skal bære igennem. Bøgerne er ikke udstyret med stikordsregister, og tonen lægger også op til, at de skal læses i en køre. Forlaget udgiver en hel serie samtidigt Pet friendly.

Der er mange bedre kattebøger på hylderne allerede. Disse to kan fx sammenlignes med Første kattebog fra 2009, men de henvender sig til lidt ældre børn og voksne.

De to sødt illustrerede kattebøger har delvis samme indhold og henvender sig også til samme målgruppe af børn og helt unge katteejere.