Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kaya og Flying Dream


Beskrivelse


Da den 13-årige Kaya opdager at hendes elskede hest fra rideskolen skal sælges, forsøger hun at stoppe salget. Samtidig giver hendes forelskelse i Chris hende også problemer, da han kun interesserer sig for de lidt ældre piger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Tove Delica

2007

Bogen er en traditionel hestetrivi for de hesteglade piger.

Kaya føler næsten, at ponyen Dreamy er hendes egen hest, og hun bruger al sin tid på rideskolen. Da den opnår gode resultater til stævnerne, sættes den imidlertid til salg. Kayas forældre har ikke råd til at købe hesten, og fortvivlet må hun gribe til drastiske midler for at stoppe salget. Sammen med veninderne bortfører hun Dreamy, og da pressen, borgmesteren og forældrene involveres, vender stemningen til fordel for pigerne. Samtidig er Kaya blevet forelsket i Chris, som dog kigger mest efter de større piger, så der skal også handles. Til slut køber Chris' far Dreamy, og Kaya får lov til træne ham. Bogen er 1. bind i en ny serie. Den har de obligatoriske elementer for en hestetrivi for piger, men jeg synes ikke rigtigt, den fænger. Handlingen er længe om at komme i gang og er ret forudsigelig og kedelig. Sproget bærer præg af det tyske forlæg og er noget omstændeligt med mange detaljer. Historien er illustreret med anonyme ret stive tegninger i en slags tegneseriestil, der ikke tilfører historien noget.

Der er rigtig mange serier om heste for denne målgruppe.

Bogen er hverken værre eller bedre end mange andre hesteserier, men det er et problem, at den er kedelig. De hesteglade piger fra 10 år, der altid efterspørger noget nyt, kan dog godt hygge sig et par timer i Kayas selskab.