Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kaya vil fremad


Beskrivelse


Kaya skal være med til at teste den fantastiske pony Wild Thing. Hun er stadig vildt forelsket i Chris, og pludselig får hun chancen for at tilbringe flere dage sammen med ham.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lotte Lykke Simonsen

2007

En ny bog i serien om pigen Kaya til de hesteglade piger i tweens målgruppen.

Bog nr. 2 i serien om pigen Kaya og hesten Dreamy. Første del Kaya og Flying Dream udkom i sommeren 2007. Da vi forlod Kaya i den forrige bog, var der flere uforløste ting, som bliver løst i denne bog. Kaya rider stadig på Dreamy, som nu ejes af pigen Charlotte. Men der er også ponyen Wild Thing, som Kaya skal til at teste for Charlottes far. Og så er der jo også lige det med Chris. Kaya er helt vild med ham, og måske får de to chancen for at blive kærester! Kaya bliver også blandet ind i lidt kriminalitet, men det er ikke noget der fylder så meget i historien. Lige som i det første bind, indeholder historien også alle de obligatoriske elementer for en hestetrivi for piger. Men historien fænger ikke helt. Sproget er tungt og lidt for kunstigt. Dialogerne fungerer ikke rigtig, de virker nogle gange lidt for konstruerede. Bogen bærer præg af at være tysk og er lidt for omstændelig i både sprog og handling. Lige som i sidste bind er historien illustreret af den 17-årige tegner, Sofie Kampmark, som også tegner for hestebladet Wendy. Stilen er i tegneseriestil og lidt for stereotyp i persontegningen for denne lektør. Men samtidig kan jeg sagtens se piger være helt vild med den!.

Der findes rigtig mange hestebøger for målgruppen.

En ny bog i hesteserien om Kaya og Dreamy. En bog der ikke skaber de store overskrifter, men som sagtens kan bruges af de hestebogsslugende piger i målgruppen.