Bøger / faglitteratur

Kend din søvn


Beskrivelse


Om samspillet mellem kroppen og hjernen, der er livsnødvendigt og sårbart i forhold til søvnen. Om de faktorer og sygdomme, der påvirker søvnmønstre og døgnrytme, og om hvordan vi imødekommer dem for at sikre børn og voksne en sund søvn.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2015

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 27. nov. 2015

Både som privatperson og som professionel, der arbejder med mennesker, kan man finde nyttige oplysninger i denne grundbog om søvnens funktion og betydning for både børn, voksne og sygdomsramte.

Marianne Rohweder er journalist og forfatter. Denne bog bygger blandt andet på forskningsresultater og på Søvn, der er redigeret af Poul Jennum og udkom på Munksgaard i 2013. I bogen gennemgås forskellige aspekter af søvnen: Hvordan den almindelige søvn fungerer, samt hvad der kan forstyrre søvnen fx søvnløshed, søvnapnø og mareridt. Desuden belyses forskellige forhold, der påvirker søvnen, hvis man er barn, voksen eller ramt af forskellige sygdomme. Faktabokse med casestories og gode råd i punktform bryder teksten op i mindre stykker. Kildeangivelser løbende. Bagerst stikordsregister.

Grundbog om søvnens opbygning og betydning for forskellige målgrupper; børn, voksne og sygdomsramte, formidlet i et klart og letlæseligt sprog. Bogen har desværre ikke en litteraturliste, og de henvisninger, der er i teksten er ofte til netsider.

Der findes en del bøger om søvn og søvnproblemer. Denne udgivelse befinder sig et sted mellem den mere seriøse SøvnSov godtSov godt af Jes Gerlach og bøger som Sov godt og Sov godt, der fokuserer mere på selvhjælpsdelen og opnåelse af en god nattesøvnDer findes en del bøger om søvn og søvnproblemer. Denne udgivelse befinder sig et sted mellem den mere seriøse Søvn af Jes Gerlach og bøger som og , der fokuserer mere på selvhjælpsdelen og opnåelse af en god nattesøvnDer findes en del bøger om søvn og søvnproblemer. Denne udgivelse befinder sig et sted mellem den mere seriøse Søvn af Jes Gerlach og bøger som og , der fokuserer mere på selvhjælpsdelen og opnåelse af en god nattesøvn.