Bøger / skønlitteratur / digte

Kick A: min kunsthistorie : et digt


Beskrivelse


Digte, hvor forfatteren videregiver sine indtryk af en række forskellige kunstneres værker i digterisk form.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2014

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 11. juni 2014

En digtsamling, der især er vedkommende for kunstinteresserede læsere, der kender de kunstnere, Asger Schnack beskriver. Uddannelsesinstitutioner med billedkunst som fagområde bør også være opmærksomme på denne udgivelse.

Den flittige Asger Schnack behandler i denne lille smukke bog sine oplevelser med og indtryk af en række kunstnere med hver sit langdigt, der næsten kan læses som et essay eller en kunstanmeldelse. Teksterne er som sådan ikke vanskelige at læse, men de udfoldes dog først, hvis man kender sammenhængen. Danske Per Kirkeby står i første afsnit sammen med Cézanne og Kandinsky. Andet afsnit er helliget dadaisterne Jean Arp og Francis Picabia, mens det sidste afsnit gælder lys- og farveeksperimentatorerne Yves Klein, Rupprecht Geiger og Dan Flavin. Forlaget Korridor imponerer igen med en grafisk veltilrettelagt bog.

Niels Frank udgav for år tilbage en samling noveller, Tak for i går : femten kunsthistorier, der alle har en af kunsthistoriens store mestre som hovedperson.

Asger Schnack videregiver sine indtryk af en række forskellige kunstneres værker i digterisk form.Informationer og udgaver