Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kleo flytter på landet


Beskrivelse


Kleo har ikke lyst til at flytte på landet, men det skal hun. Mor har fundet en ny mand, Frode, og en gård, hvor hun også skal drive en dyreklinik. Frode forsøger med et glimt i øjet at få Kleo til at glæde sig. Hun får grisen, hun kalder Delle, og snart har hun også venner på gården.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juli 2009

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 10. juli 2009

En ny serie af lysegrønne letlæste bøger, Dingo Kleo, for børn, der har knækket læsekoden, fra slutningen af 1. klasse (fra 8 år), lix 8,6.

Forfatteren Marie Duedahl og illustratoren Mette-Kirstine Bak har lavet et par veldrejede letlæste bøger i en ny serie velegnet til læsetræning og frilæsning. Illustrationerne supplerer teksten flot. Omslagene er farverige og indbydende, og bagsideteksterne antyder fint, hvad bøgerne handler om. Mange børn i målgruppen kan nikke genkendende til bøgernes problematikker. Kleo har ikke lyst til at flytte på landet, men det skal hun i Kleo flytter på landet. Mor har fundet en ny mand, Frode, og de har købt en gård, hvor mor også skal drive en dyreklinik. Frode forsøger med sit gode humør at få Kleo til at glæde sig. Hun får sin egen gris, hun kalder Delle, og snart er der også venner på gården. I Kleo og Treben oplever Kleo, at en bil stopper op, og en kattekilling bliver smidt ud. Kleo vil hjælpe den. Hun og vennerne finder senere killingen, der er kørt over. Kleos mor opererer katten, og Kleo får lov til at beholde den trebenede killing.

Der findes mange letlæste bøger, der omhandler børn og kæledyr.

De to små letlæste bøger er velegnede til læsetræning. Mange børn vil helt sikkert tiltrækkes af de farvestrålende forsider, der viser heste, hund, gris, kattekilling og børn, der har nogle projekter sammen. Bøgerne er læsepædagogisk bearbejdede, og trods det lave lixtal formår forfatteren at fortælle et par spændende historier.