Bøger / faglitteratur / kogebøger

Køkkentid


Beskrivelse


Opskrifter på for- og hovedretter, supper, salater, kager og desserter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2009

af

af

Lene Kristiansen

d. 28. maj 2009

Endnu en inspirerende og flot fusionskogebog, som med sin knappe og kontante tone også vil tiltale køkkenvante mænd.

Carsten Kysters mad kræver et par velassorterede butikker, men er ellers enkel, forholdsvis ukompliceret at gå til, og så er meget af den lavet på kort tid. Han blander det danske køkken med det asiatiske og italienske, og der er både sushi, ravioli og en leverpostejmad at finde i hans meget personlige kogebog, ligesom han også mikser ingredienser til nye kombinationer, fx jordbær i rispapir og tandooridyrefilet. Kyster plæderer ikke for ordentlige ingredienser - det ligger implicit i hans valg. Der er i det hele taget ingen overflødig snak, bemærkninger/tips til retterne kun hvor det er relevant. Til gengæld fortæller han med glæde om at ryge, fiske og samle svampe. Der er indgang via indholdsfortegnelsen til afsnit med frokost- og forretter, hovedretter, supper og salater, kager og desserter, brød og drikke. Registret, som kun indeholder retternes navne er vist mest med som pynt. Flot layout med super billeder som viser, at Kyster ikke kun arbejder med smag men også med farver!.

Kyster hører til i gruppen af kogebøger med tidssvarende fusionsmad - smukt og lækkert uden for mange dikkedarer. Tidligere udgave Chop chop, 2008 og Harrys køkken, 2006.

Meget flot og inspirerende kogebog til den moderne mand/kvinde, som sætter pris på lækker og enkel mad. Forsiden, blandede små fotos med smukt pyntet mad, signalerer dog mest kvinder.