Bøger / skønlitteratur / roman

Kokken der holdt op med at rødme


Beskrivelse


I skyggen af sin dominerende far åbner gourmetkokken Magne vegetarrestauranten Oldenberg. Men kan de høje ambitioner om michelinstjernerne kombineres med kærligheden?

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2018

af

af

Michael Linde Larsen

d. 1. nov. 2018

Der er dækket op til den helt store litterære og kulinariske oplevelse i Martin Kongstads roman fra det Københavnske restaurationsmiljø. På de dyre spisesteder er kampen om Michelinstjernerne benhård og Magne må kæmpe med sig selv og skyggen fra sin berømte far. Godt appetit til alle madelskere og romanlæsere.

Som søn af den legendariske kok Ivan Oldenberg kæmper Magne for at finde sine egne kulinariske ben at stå på. Efter et ophold på den berømte franske restaurant Bocuse, som medførte et sammenbrud, er han tilbage i København. Her prøver han lykken med sin egen restaurant, og drømmer om en Michelinstjerne. Men kan kærligheden til Madeleine holde, og hvilke planer har pengemændene bag hans vegetarrestaurant egentlig. Bogen er fyldt med dialoger.

De mange dialoger, mundrappe replikker og det fine sprog, giver bogen et højt tempo og stor energi. Magne lever i overhalingsbanen i jagten på berømmelsen. På mange måder en klassisk historie om en mands forsøg på, at frigøre sig fra sit ophav. Men med scenen sat i restaurationsbranchen, bliver det også en intens litterær smagsoplevelse tilsat intriger, magtkampe, kærlighed, begær og kampen for at skabe det sublime. Velbekomme.

Med sine mange nuancerede beskrivelser af avanceret gastronomi kommer man næsten til at tænke på Babettes gæstebud (Moderne retskrivning) af Karen Blixen.


litteratursiden.dk

d. 28. nov. 2018

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 28. nov. 2018

For mange kokke. Martin Kongstads roman om restauranternes jagt på michelin-stjerner er til tider både morsom og satirisk, men den er desværre også alt for lang. Martin Kongstad har skrevet en meget o...


Politiken

d. 24. nov. 2018

af

af

Alexander Vesterlund

d. 24. nov. 2018


Jyllands-posten

d. 23. nov. 2018

af

af

Christian Møgeltoft

d. 23. nov. 2018


Berlingske tidende

d. 30. nov. 2018

af

af

Anne Sophia Hermansen

d. 30. nov. 2018


Weekendavisen

d. 23. nov. 2018

af

af

Linea Maja Ernst

d. 23. nov. 2018


Information

d. 30. nov. 2018

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 30. nov. 2018


Børsen

d. 23. nov. 2018

af

af

Line Rasmussen

d. 23. nov. 2018