Bøger / skønlitteratur / roman

Kolonien


Beskrivelse


Science fiction. Den 10. september 1984 forsvinder den 33-årige dansker Martin Damgaard sporløst. I 2006 rejser den unge canadier Pierre Robert til Danmark og påstår at han er Martins søn. Han medbringer et manuskript med faderens forunderlige fortælling. Manuskriptet er Kolonien.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2012

af

af

Frederik Nielsen

d. 6. nov. 2012

Science fiction roman om en fremmed race fra rummet, der bortfører mennesker fra hele kloden. For læsere af seriøs science fiction skrevet af især danske forfattere. Der er flere nye spændende danske forfattere, der prøver kræfter med science fiction-genren og debutromanen kan anbefales til læsere af disse.

Forfatternavnet er et pseudonym for en ukendt forfatter. Den 10. september 1984 forsvinder den 33-årige danske maskiningeniør Martin Damgaard under mystiske omstændigheder. Han vågner op i ukendte omgivelser og nærmest i en døs gøres han klar til Kolonien. Kolonien er et lille næsten selvforsynende samfund under en kæmpe glaskugle. Her laver Petarkerne, en oldgammel civilisation, der holder menneskerne fanget forskellige smertefulde, nedværdigende og uforståelige test på den lille gruppe mennesker fra hele kloden. Martin beslutter sig for at flygte sammen med dem, han bor sammen med, og forberedelserne går i gang. Under flugten bliver de viklet ind i en krig mellem Petarkerne og Faradierne med Petarkerne som fælles fjende, men kan de stole på nogen overhovedet? Forfatterens bud på, om der er intelligens på andre planeter, og hvorfor vi ikke har mødt dem, er medrivende og troværdigt.

Mediatropolis af Freddy E. Silva er en anden ny dansk sci-fi debut fra samme forlag.

Underholdende og overraskende roman. Forfatteren har nogle rigtig gode ideer og formår at sammensætte en fantastisk men også realistisk historie, og den tager hele tiden nye drejninger indtil den overraskende slutning.


litteratursiden.dk

d. 6. dec. 2012

af

af

Jette S. F. Holst

d. 6. dec. 2012

En fiktiv thriller eller en skræmmende rejse til fremmede verdener? Bedøm selv og bliv fanget ind i ’Kolonien’s grusomme verden. Om aftenen d. 10. september 1984 forsvinder den danske maskiningeniør M...


Himmelskibet

Nr. 35 (2013)

af

af

Thomas Winther

Nr. 35 (2013)


Proxima

Nr. 98 (2013)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 98 (2013)