Bøger / faglitteratur / opskrifter

Kombucha : en levende te


Beskrivelse


Om fremstilling af den svampebryggede og fermenterede te kombucha, dens historie samt opskrifter hvori den indgår som hovedingrediens.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. nov. 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 23. nov. 2017

Lær selv at fremstille den fermenterede drik kombucha. Bogen kan bruges af alle, der gerne vil være med på trenden.

Forfatteren har skrevet speciale om kombucha, og hun har de seneste år arbejdet med at udvikle og udforske den fermenterede drik. Der gives en introduktion til Scoby, den kultur, der anvendes til fremstilling af kombucha. Herefter følger en kort gennemgang af kombuchaens historie, som er mere end 2000 år gammel. Der er fokus på kombucha som drik, men også på hvordan basen, Scoby, kan anvendes som et bæredygtigt materiale i fx tekstilbranchen. Der er en guide til, hvordan man selv kan brygge kombucha, med oversigt over ingredienser og udstyr, der skal anvendes. Sidste halvdel af bogen består af opskrifter, fx æble/kamille, blomme/lavendel og ribs/anisisop. Bogen sluttes af med en præsentation af leverandører og et opskriftsregister.

Kombucha er blevet trendy og har fået ry som en sundhedsfremmende drik, uden at der er forskning, der kan underbygge dette. Bogen søger ikke at lovprise de sundhedsfremmende påstande, og det er positivt. I stedet tager forfatteren et professionelt blik på drikken. I enkelte opskrifter anvendes ingredienser, der ikke umiddelbart er tilgængelige i det lokale supermarked, fx syren og anisisop.

På bibliotekerne findes i forvejen Fermentering, der handler om fermentering generelt, herunder også kombucha.


Danmark Kina

Nr. 110 (2018)

af

af

Morten Bech Jensen

Nr. 110 (2018)