Bøger / faglitteratur / erindringer

Kommissæren : mit liv som efterforsker


Beskrivelse


Tidligere kriminalkommissær Ove Pedersen (f. 1954) ser tilbage på fire årtiers efterforskning, fra en tid med fingeraftryk og telexmaskiner til DNA-profiler og højteknologisk udstyr.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 28. aug. 2019

Kriminalkommissær Ove Pedersen fortæller om 40 år i politiet med spektakulære sager, fx mordet på rockerpræsidenten "Makrellen" og sagen om "Kundby-pigen". For dig som læser om kriminalsager fra det virkelige liv.

Bogen bygger på Ove Pedersens egne oplevelser og refleksioner over de sager han har efterforsket, parret med retsbøger, dombøger, aktindsigter og mediernes omtale af samme kriminalsager. Der er overskrifter som: "Femøren", "Fra Blask til Bullshit", "Liget i kummefryseren", "Liget på trækkrogen", "Drab i familien", "Kundby-pigen" og Tragedien på Roskilde". Sidstnævnte tragedie er på Roskilde festivalen i 2000, hvor 9 unge mennesker mister livet under tumult omkring en koncert med Pearl Jam. Her var Ove Pedersen efterforsker og tæt på den uhyggelige ulykke. Ove Pedersen fortæller, hvordan han har været med til festivalen fra han som 16-årig snød sig ind til koncert med fx Gasolin og Alrune Rod, senere som betjent og i 2000 som nyudnævnt vicekriminalkommissær og leder af narkotikaafdelingen i Roskilde. OP startede i 1980-erne i drabsafdelingen i København og sluttede sin karriere i politiet i 2016 som chef for personfarlig kriminalitet hos Midt- og Vestsjællands politi på politigården i Roskilde.

Underholdende bog om politiets efterforskningsarbejde som det har udspillet sig og udviklet sig på godt og på ondt gennem de sidste 30 år.

En anden bog om politiets efterforskningsarbejde er fx Opklaret.